Kavcıoğlu: "Millet darbecilere darbe yaptı"

Bayburt'ta 'Demokrasi Nöbeti' üçüncü gününde.

Kavcıoğlu: "Millet darbecilere darbe yaptı"
Bayburt'ta 'Demokrasi Nöbeti' üçüncü gününde. Devletin zirvesinden gelen çağrılara kulak veren vatandaşlar Bayburt Valiliği önündeki bekleyişlerine dün gece de devam etti.

Akşam saatlerinde valilik binası önünde düzenlenen protesto gösterilerine meclis çalışmalarına ara verip Bayburt'a gelen Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu'da katıldı. Milletvekili Kavcıoğlu, darbe girişimini protesto etmek için üç gündür meydanlardan ayrılmayan vatandaşlara seslendi.

"Darbecilerin planları bozuldu"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişimi karşısında kararlı duruşunun bütün planları alt üst ettiğini ifade eden Kavcıoğlu, milleti kimin yöneteceğine milletin kendisinin karar vereceğini dile getirdi.

Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, darbe girişiminin yaşandığı ilk akşam mecliste çalışmalarına devam ettiğini aktararak: "Meclise bombalar yağdırmaya çalıştırlar. Silahlarla ateş ettiler ama kimse yılmadı herkes koşa koşa meclise geldi. Sabaha kadar meclis çalıştı. Sabah tekrar herkes meclise geldi. Bütün partilerimiz o gün o bombaların ve silahların altında hiç korkmadan meclise geldiler ve 'Biz devletimizin yanındayız', 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' yazan çatıyı asla hiçbir haine teslim etmeyeceğiz dediler." şeklinde konuştu.

Yapılan girişimi alçakça ve haince şeklinde niteleyen Kavcıoğlu şu şekilde devam etti: "Bunların sonu geldi. Bu milletin parasıyla, bu devletin imkanlarıyla yetişip bu millete kurşun sıkan insanların sonu bellidir. Kanun falan ne gerekiyorsa yapılır ama bunun sonu bellidir. Eğer bunu yapan her şeyi göze almışsa bizde her şeyi göze alıp gereğini yapacağız. Bundan emin olun. Cumhurbaşkanımızda, Başbakanımız da bunu söyledi."

"Asıl dertleri Erdoğan"

Darbecilerin asıl dertlerinin demokrasi değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyen Kavcıoğlu: "Bütün dünyada ki Müslümanlara sahip çıkan, bütün soydaşlarımıza sahip çıkan Tayyip Erdoğan bunların asıl derdi. Ama bu millet bayrağına da sahip çıkmıştır, çıkmaya da devam edecektir. Dolayısıyla bütün dünya bunu bilsin bu millet Tayyip Erdoğan'ın arkasında durmaya devam ediyor, devam edecek. Tayyip Erdoğan da dünyada ki bütün Müslümanların, mazlumların ve onlara yapılan zulümlerin hesabını sormaya devam edecek. Biz de sonuna kadar onun arkasındayız." ifadelerini kullandı.

"Millet darbecilere darbe yaptı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişiminin yaşandığı akşam bir televizyon kanalına bağlanarak yaptığı konuşmaya atıfta bulunan Kavcıoğlu, "Sizlerin moralini bozmak, cesaretini kırmak için ikinci darbe gibi şeyler söyleniyor. Siz Türk milletini tanımadınız mı ? Darbe üstüne darbe yapan tek millet bu sokaktaki millettir. Bu defter bir daha açılmamak üzere kapanmıştır" dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
seko69 8 yıl önce

Her ne kadar Bayburt'ta büyük bir risk oluşmasada Bayburt Valiliği acilen Şehrin göbeğindeki askeriyeye ait bütün binaları boşaltıp yıkmalıdır. Bu tür durumlarda Allah korusun ilk girişim bu yerlerden gelir.. bunun önlemi derhal alınmalıdır. şehrin dışına taşınmalıdır..hakeza Polis evi de şehrin dışına taşınmalı..

Misafir Avatar
Baybars 8 yıl önce @seko69

Millet vatan derdinde bunun derdi arazi. ayrıca askerimizi ve polisimizi potansiyel tehlike olarak görmekten vazgeçin.çakallar anlamaz ama yine de söyleyelim:"asker de bizim polis de."

Beğenmedim! (4)
Avatar
seko69 8 yıl önce

Baybars; sende haklısın. sizin düşünme melekelerinizi elinizden alınca olayları analiz etme gibi bir durum sizde olmaması gayet doğal.. benim arazi diye bir derdim, tasam yok.. siz haberleri izlemiyorsunuz galiba? darbe öyle bir yazı ile gerçekleşen bir durum değil. bunun bütün boyutları değerlendirilir. Devlet kurumlarını içerden hallederler. Valiliği çökertmekte hemen yanı başındaki askeriyeya ait binalarda gerçekleşir. asker ve silah yığarak gözünü açıp kapamadan darbeyi ensende yersin. ama bu askeriyeye ait binalar şehir dışına taşındığında böyle bir risk minimuma iner. tabi sizde bunu fark edecek beyin yoktur.. askeri polisi potansiyel tehlike görmüyoruz lakin bu darbeyi de uzaylılar düzenlemiyor.. hadi bunu fetö haini yaptı. diğer darbeleri kim yaptı? siz yorum yapmayın, yapılan yorumlar üzerinde düşünün. göreceksiniz birileri haklı çıkacaktır..

Avatar
Reis 8 yıl önce

Bayburtun icind8e merkezde halkin icinde askeriyenin ne isi var yahu senelerdir en guzel yerinde duruyolar sehrin disiina tasiyin