Karayollarında 5 işçi daha kadro aldı

Bayburt’ta Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan 5 işçiye kadro verildi.

Karayollarında 5 işçi daha kadro aldı
Bayburt’ta Karayolları Genel Müdürlüğü  bünyesinde çalışan 5 işçiye kadro verildi. Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli Taşeron'dan Kadroya geçen İşçiler ile Trabzon’da kameraların karşısına geçerek yaşanan süreci detaylarıyla anlattı.

Gedikli açıklamasında şunları kaydetti:

"2010 yılında Türkiye Yol-İş Sendikası başkanlar kurulunun aldığı karar gereği Karayollarında çalışan taşeron işçisi arkadaşlarımızın kadroya alınması için çalışmalara başladık. Aynı yıl içerisinde yerel mahkeme tarafından taşeron işçilerin karayolları işçisi olduğunun tespiti yapıldı. Aynı karar Yargıtay tarafından onandı. Dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım mahkemeyi kazanan işçi arkadaşlarımıza kadro verilmesi için gerekli resmi girişimlerde bulundu, resmi yazıları yazdırdı fakat yine sonuç alınamadı. Geçen 6 yıllık süre içerisinde çok sayıda miting vb. etkinlikte taşeron işçisi arkadaşlarımızın sorunlarını gündem ettik. 2015 yılının Şubat ayında Artvin’de Çalışma Bakanı Faruk Çelik ile yüz yüze Taşeron işçi konusunu görüştüm ve bakanımıza genel merkezimizin mahkeme kararına rağmen işçi arkadaşlarımıza kadro verilmemesindeki sorumlu bakanlık yetkilileri bürokratlar hakkında suç duyurusunda bulunacağımız kararını kendisine aktardım. Aynı ortamda telefon ile Genel Başkanımız Ramazan Ağar’ı aradım ve Bakan Faruk Çelik’i görüştürdüm ardından Bakan bey Başbakanı aradı ve süreç hızlandı. Tüm bu gelişmelerin sonucunda 2015 yılında 6 bin 417 karayolları çalışanı, şuanda ise Türkiye genelinde 3 bin 500 Karayolları çalışanı, Yol-İş Sendikası üyesi kadro aldı."

3 bin 500 karayolları çalışanı arasında Bayburt’ta kadro alan 5 işçi Liman Kocabey, Mustafa Bahadır, Fikri Bayrak, Hikmet Tutal ve Hikmet Helvacı bağlı oldukları Yol-İş Sendikası Trabzon 1 Nolu Şube Başkanlığının düzenlediği yemekte bir araya geldiler.

Haber: Arif Azak


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.