Jandarma Teşkilatı 176 yaşında

Jandarma Teşkilatı'nın 176. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Bayburt'ta tören düzenlendi.

Jandarma Teşkilatı 176 yaşında
Bayburt Postası - Jandarma Teşkilatı'nın 176. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Bayburt'ta tören düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde gerçekleştirilen törene Vali Yusuf Odabaş, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Mehmet Nail Yiğit, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Jandarma Komutanı İsmail Ferhat Özbaş, jandarma subay ve astsubaylar katıldı.

Jandarma'nın çalışmalarının anlatıldığı standın gezilmesinin ardından konuşan İl Jandarma Komutanı Özbaş, Jandarma Teşkilatı'nın 176. kuruluş yılını kutlamanın gurur ve onurunu yaşadıklarını belirterek, "Başarılarla dolu 176 yıllık gurur ve onura sahip Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güveni ile kamu düzeninin sağlanması, güvenlik hizmetleri ile ulusumuzun takdirini kazanmıştır" dedi.

"Bizler ulusumuzun bize ait bu teveccühünün bilincinde hareket ederek var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha güçlendirmek azmindeyiz" diyen Özbaş, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti jandarması kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her alanında, ülkemizin her noktasında gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş bundan sonra da olmaya devam edecektir. Jandarma üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu, vatandaşa insan merkezli, adaletle, sevgi ve şefkatle, birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımıyla her zaman halkının yanında yer almıştır ve almaya da devam edecektir. Jandarma üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücüyle kutsal vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü ve teminatıdır. Jandarma Genel Komutanlığının tüm personeli görevlerini icra ederken ve hizmetlerini yürütürken her zaman ve her yerde kanunları ve nizamları esas almakta ve her türlü çözüm ve tedbiri hukuk düzeni içerisinde bulmaktadır."

Vali Odabaş ise konuşmasında, jandarma'nın özellikle kırsal alanda faaliyet verdiğini vurgulayarak, "Bu kuruluşumuz özellikle kırsal kesimde insanlarımızın güvenliğini sağlayan güvenlik birimi olarak 176 yıldır halkımıza hizmet sunmaktadır. Bu güvenlik hizmetini sunan jandarma komutanlarına, burada görev yapan tüm birimlere ben buradan teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bu güvenlik hizmetini sunabilen şehit olan şehitlerimize, gazi olan gazilerimize, şehitlere ve gazilere, şehitlere ve şehit yakınlarına sabırlar diliyorum ve ülkemizin minnet ve şükran duygularını buradan ifade etmek istiyorum. Bu jandarma günümüzün ülkemize, ilimize ve tüm insanlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, bir kere daha sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

Tören, kokteylin ardından sona erdi.AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.