İşverene büyük destek!

Mevcut çalışan sayısı üzerine alınacak tüm işçilerin SGK prim ve gelir vergisini yıl sonuna kadar devlet karşılayacak.

İşverene büyük destek!
Bayburt Postası - Bayburt İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 3. Olağan Toplantısı Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya kurul üyesi kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İŞKUR İl Müdürü Muhammet Abdullah Kahveci, kurum çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdiği toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yıl başında başlatılan Milli İstihdam Seferberliği kapsamında, İŞKUR ve SGK tarafından yapılan çalışmaları anlattı. Bu kapsamda 687 sayılı KHK kapsamında çıkarılan ve özel sektör işverenlerine uygulanan teşvik hakkında bilgilendirme yapan Kahveci, teşvik uygulamasında yapılan ve Bayburt için büyük öneme sahip olacağı düşünülen değişikliklere değindi. Kahveci, söz konusu teşvik uygulamasında mevcut olan Aralık 2016 ayında çalışan işçi sayısına artı olarak alınacak her bir işçinin yıl sonuna kadar devlet tarafından ödenecek olan SGK pirim ve gelir vergisinde, yapılan yeni değişiklikle söz konusu ayda hiç çalışanı olmayanların da kapsama alındığını belirtti.

İlgili teşvik uygulamasında, teşvikten faydalanılabilmesi için alınacak işçilerde aranılan en az 3 ay işsiz olma şartının da değiştirilerek işe giriş tarihi itibariyle işe alındıkları tarihten önceki üç ayda 10 günden fazla çalışmamak olduğunu belirten Kahveci, mevcut durumda 2017 yılı içerisinde yeni açılan işyerlerinin söz konusu primlerin 3 ay sonra ve yarısının ödendiği, yine yapılan değişiklikle de yeni açılan işyerlerinin de tam olarak kapsama alındığı bilgisini verdi.

SGK İl Müdürü Ali İhsan Nuhoğlu da Bayburt'ta özel sektör işyerlerinde 2016 aralık ayında toplam çalışan sayısının 4 bin 799 olduğunu, Haziran 2017 itibariyle de bu sayının 6 bin 728'e yükseldiğini ve il genelinde özel sektörde toplam çalışan sayısında  bin 929 kişi artış olduğunu ifade etti.

Son olarak Kurul Başkanı Vali Ali Hamza Pehlivan, İŞKUR ve SGK tarafından bu güne kadar yapılan çalışmalar için teşekkür ederek, aynı çalışmaların daha hızlı ve verimli şekilde devam etmesi gerektiğini söyleyerek toplantıyı sonlandırdı.    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.