İşte Bayburt’un yeni nüfusu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2015 Sonuçları'nı açıkladı.

İşte Bayburt’un yeni nüfusu
Bayburt Postası - Bayburt'un yeni nüfusu belli oldu. Bayburt nüfusu, 31 Aralık 2015 tarihi itibarıyla 78 bin 550 kişi oldu. Türkiye'de 2015’te 60 ilin nüfusunda artış, 21 ilin nüfusunda da gerileme görülürken nüfusu azalan illerden biri şüphesiz Bayburt oldu. 2014’te nüfusu en fazla artış gösteren il olan Bayburt, 2015'te nüfusu en çok eriyen 2 ilden biri oldu. Geçtiğimiz yıl binde 63,9 olan yıllık nüfus artış hızı, son verilere göre binde -25,9 oranında düştü.



Türkiye’nin en az nüfusuna sahip kentte ikamet eden kişi sayısı 2015 yılında, bir önceki yıla göre 2 bin 57 azaldı. Verilere göre il ve ilçe merkezleri artarken, belde ve köy nüfuslarında azalma oldu. Geçtiğimiz yıl 35 bin 119 olan belde ve köy nüfusu, 2015’te 32 bin 274’e düştü. 45 bin 488 olan merkez nüfusu da 46 bin 276’ya yükseldi.

Aydıntepe yine yükselişte, en çok artış Arpalı’da!

İlçelerden Demirözü nüfusu bir önceki yıla göre erirken, Aydıntepe’de arttı. 2014’te 9 bin 733 olan Demirözü genel nüfusu 2015’te 8 bin 665’e düştü. Bir önceki yıl 7 bin 26 olan Aydıntepe nüfusu da 8 bin 334’e çıktı.

Belde nüfuslarına bakıldığında ise 2014’te nüfusun 2 bin 305 olduğu Gökçedere’de bu rakam 2 bin 230’a indi. Arpalı, bir önceki yıla göre nüfusu en fazla artış gösteren yerleşim birimi oldu. Sadece 2 bin 6 kişinin belde nüfusuna kayıtlı olduğu Arpalı’da 2015 nüfusu 2 bin 792’ye kadar çıktı. 

Belediye nüfusları açısından bakıldığında 2014 ve 2015'teki nüfus hareketleri şöyle:


(TÜİK verilerine göre Bayburt nüfus hareketlerine ilişkin tüm detaylar burada olacak.)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
reco 8 yıl önce

inanın ki insanların imkanı olsa bir kişi kalmaz, şehri yaşanmaz hale getirenler utansın

Avatar
METİN 8 yıl önce

BAYBURTLU YÖNETİCİLER MALESEF BAYBURTTAN İNSNALARIN KACMAIS İÇİN ELİNDEN GELEN HERŞEYİ YAPIYOR

Avatar
Bayburtlu 8 yıl önce

Bize göre de nufüs artmıştır diyorduk.Demekki üniversite öğrencilerine kayıt aldırmak,dışardaki emeklileri kayıt etmek yetmiyormuş.

Avatar
ali 8 yıl önce

Ne bekliyordunuz 2023 yılı illerin nufus oranlarına bakın isterseniz geçenlerde twitter de vardı 60 bin küsür.Bayburtta herkez bir koltuk sevdasına düşmüş gidiyor yazık şehrimize

Avatar
Vatansever 8 yıl önce

Kurtuluşu n tek çaresi sayın bakanımız memleketi bu hale getiren ve sadece hısım akraba arkadaş çevresine koltuk dağıtmaya meskul olan malum zevati bir kalemde silerek il dışından uzman bir ekip kurarak bayburta getirecek ve bayburtta tez elden değişim dönüşüm ve kalkınma işine girisecek.

Avatar
kadir 8 yıl önce

6 ay kış ayda ısınayım desen ayda 500 tl doğalgaz yakmak zorundasın 6x500=3000 işkurdan akp isen 6 ya 1300 tl çalışsan 7.800 kaldı 4.400 birde kiran varsa çocuklar okuyorsa hele birde akp li değilsen yandın arkadan nedne kalsın ki insanlar bayburtta

Avatar
hasan 8 yıl önce

Gümüşhane de biri ev yapmak istedi mi belediye seferber oluyor yer gösteriyor ona her konuda yardımcı oluyor Bayburt tada adete ev yapmaması için önüne set çekiliyor ondan sonra kalkıp postane nın önünde poz veriyorlar biz kılıçtaroğlu hakkında davacıyız bu senin işin mi sen işini yapsana

Avatar
seko69 8 yıl önce

Bayburt'a ve diğer küçük illere özel teşvik getirilmeli.. Hükümetin bir ara gündeminde olan Acemi Birliği kurulması veya taşınması düşüncesi için Sayın Bakan ve TSK 'daki Bayburtlu hemşihrimiz tarafından girişim başlatılmalı.. Doğalgaz, elektrik vb. giderler için indirimler olmalı.. bu konuda AKP İl Teşkilatının acilen bir çalışma yapması lazım. yorumcu arkadaşın dediği gibi bırakın Kılıçdaroğluna dava açmayı.. Bu şehrin çok büyük sorunları var.. hatta şehir demek bile abes geliyor bu mezranın derhal şehirleşmesi lazım.. bu şehri ileri taşımak yerine git gide kötüye götürüyor yetkililer.. AKP ye 13 yıldır verdiğimiz bu desteğin karşılığı bu olmamalı.. kaybedecek zamanımız yok.. öğrenci bile burda kalmıyor, kaydını donduruyor veya nakil alıyor. memur 1 yıl sonra kaçmanın derdine bakıyor.. neden? ŞEHİR DEĞİLİZ.. İL DEĞİLİZ. GELİŞMİŞ DEĞİLİZ. bunların olması için de özel teşvik ve yatırımlar olmalı..en acili ACemi Birliği.. sonra tren vb..