Günbuldu'da mahsur kalan 8 aile kurtarıldı

Kar ve tipi nedeniyle Günbuldu köyünde mahsur kalan 8 aile, özel idare ekiplerince kurtarıldı

Günbuldu'da mahsur kalan 8 aile kurtarıldı
Bayburt Postası - Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle Günbuldu köyünde mahsur kalan 8 aile, jandarma ve özel idare ekiplerince kurtarıldı.


İlçe merkezine 23 kilometre uzaklıktaki Günbuldu köyünde kar ve tipinden dolayı mahsur kalanlar olduğu ihbarı üzerine jandarma ve Aydıntepe İlçe Özel İdare ekipleri, harekete geçti. Ekipler, yaklaşık 24 saat süren çalışmanın ardından Trabzon sınırındaki köyde yaşayan ailelere ulaştı. Sağlık durumları iyi olan 30 kişi ve köydeki 150 büyükbaş hayvan, ekiplerin yardımıyla Aydıntepe ilçe merkezine getirildi.

Kurtarma ekibinin amiri Durmuş Köksal yaptığı açıklamada, Günbuldu köyünde 8 ailenin mahsur kaldığı bilgisi ulaşmasının ardından başlattıkları kurtarma çalışmasına fırtına sebebiyle dün ara vermek zorunda kaldıklarını söyledi. Bugün sabah saatlerinde kurtarma çalışmasına tekrar başladıklarını ifade eden Köksal, köydeki vatandaşları ilçe merkezine getirdiklerini aktardı.

Köy muhtarı Mehmet Bayraktar da kar dolayısıyla 8 ailenin büyükbaş hayvanlarıyla köyde mahsur kaldıklarına işaret ederek "Yollarımız kapandı. Yetkililerden yardım istedik. Onlarda sağ olsunlar geldiler, yollarımızı açtılar" diye konuştu. Bayraktar, kendilerine yardımcı olan özel idare ve jandarma ekiplerine de teşekkür etti.AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Beyrek 8 yıl önce

Ben farklı bir açıdan düşünüyorum burada ikamet eden vatandaşlarımız bu köylerin yolları ne zaman kapanacağını üç aşağı beş yukarı çok iyi biliyorlar. devletin bu kadar arazi aracı makinesini bu yollara sürmenin masrafını kaç yılda kim ödeyecek. Belli zaten tarihi belli kış mevsiminin. Zamanı gelince yaylada ineceksin. Üç beş gün daha fazla atlatacağım diye bu kadar masraf yazık.

Avatar
Omer 8 yıl önce

Bu bayburt a hiç yakışmadı birisi çıkıp da bunlar bizim bacik larını diyemedim yazık bayburt lu olduğum için utanıyorum birde ALLAHIM PEYGAMBER DILIMIZDEN DUSURMEYIZ BU MU BIZIM MÜSLÜMAN ILGI MIX

Avatar
1979 1982 yılları öğ. Numan YÖRÜK 5 yıl önce

Lemon suyu, Sultan Murat dağında.
Deli Kemer yıllarımın çığın da
Gelin taşı Tuzlu su gönlümün hep sağında
Doyulmayan Diyarsın, dağ gülüsün ey Files.