Göçün yüzde 22'sini Şingâh aldı

Bayburt’un en büyük mahallesi, 2014’te nüfusu en fazla artan mahalle oldu.

Göçün yüzde 22'sini Şingâh aldı
Bayburt Postası - Bayburt’un en büyük mahallesi,  2014’te nüfusu en fazla artan mahalle oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) illerin, ilçelerin ve beldelerin mahalle nüfuslarını açıkladı. 28 mahallenin bulunduğu Bayburt’ta 8 mahalle bir önceki yıla göre göç verirken, 20 mahallenin ise nüfusu arttı.

Kentte başlatılan ikametgah kampanyasının ardından 2013’te 75 bin 620 olan nüfus 80 bin 607’ye çıkmıştı. Bu artışa göre 81 il arasında nüfusu en çok artan il olan Bayburt, tahmin edildiği gibi TÜİK tarafından açıklanan ülke içi göç verilerine göre de en fazla göç alan il oldu.

2014’te 8 bin 912 kişilik göç alan Bayburt’tan 5 bin 583 kişinin de göç ettiği bildirilmişti. Bir önceki yıla göre nüfusun 4 bin 987 kişilik artış gösterdiği kentte, nüfusu en fazla artan mahalle Şingâh oldu. 2013’te 6 bin 193 kişilik nüfusa sahip Şingâh, 2014’te 7 bin 266’ya yükseldi. Buna göre Bayburt’taki toplam nüfus artışının yüzde 21,5’i Şingâh’ta gerçekleşti. Şingâh’ı nüfus artışında Demirözü’nün Şirin ve Esentepe mahalleleri takip etti.

Tuzcuzade, Zahit’i geçti

TUİK’in ADNKS 2014 veri tabanına göre Bayburt’un en büyük mahallesi tahmin edildiği gibi yine Şingâh Mahallesi oldu. 7 bin 266 kişilik nüfusuyla en kalabalık mahalle olan Şingâh’ı 6 bin 329 kişilik nüfusuyla Tuzcuzade Mahallesi takip ediyor. Geçtiğimiz yıl ilk kez açıklanan verilere göre sıralamada Zahit Mahallesi’nin nüfusu, Tuzcuzade Mahallesi’nden fazla çıkmıştı. 

Merkezde 14, Aydıntepe ve Demirözü’nde 4'er, Arpalı ve Gökçedere’de ise 3’er olmak üzere toplam 28 mahallenin bulunduğu Bayburt’ta nüfusu en düşük mahalle ise Arpalı’nın Çiçekli Mahallesi. Çiçekli’nin nüfusu 153 olarak açıklandı. 

Verilere göre 28 mahallenin 2013 ve 2014 nüfusları ile birlikte nüfus hareketleri şöyle:




*

*
*

*

*

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BAHATTİN ODABAŞI 9 yıl önce

YILLARDIR BAYBURT'UN BAŞKENTİ ŞİNGAH MAHALLESİ DİYE DEDİK TE BOŞUNA MI SÖYLEDİK. ŞİNGAH MAHALLESİ NÜFUS OLARAK TA, İLİMİZİN KÜLTÜRÜNÜ, ÖRFÜNÜ, ADETİNİ GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TAŞIYAN, YAŞATAN MAHALLE OLARAK TA VİLAYETİMİZİN HER ZAMAN DEYİM YERİNDE İSE BAŞKENTİ, ÖNDERİ OLMUŞTUR.

Avatar
Adnan ORDUKAYA 9 yıl önce

BAYBURT DA EN ÇOK NÜFÜS ARTIŞINI SAĞLAYAN AKŞAR DAN NEDEN SÖZ ETMİYORSUNUZ EN ÇOK NÜFUSU AKŞAR TAŞIDI UMARIM BU KONUDA AÇIKLAMANIZ OLUR HAKSIZLIK ETTİĞİNİZİ DÜŞÜNÜYORUM AKŞARA KARŞI
Editör: http://www.bayburtpostasi.com.tr/gundem/bayburt/2014te-nufusu-en-fazla-artan-koy-h10387.html