GES Projesi gün sayıyor

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, belediyeye yıllık 720 bin dolar net gelir sağlayacak olan Güneş Enerjisi Santralinde incelemelerde bulundu.

GES Projesi gün sayıyor
Bayburt Postası - Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş belediyeye yıllık 720 bin dolar net gelir sağlayacak olan Güneş Enerjisi Santralinde incelemelerde bulundu.

Panel montajı tamamlanan ve üretime hazır hale gelen santraldeki incelemeler sırasında Başkan Memiş’e İller Bankası Trabzon Bölge Müdürü Salih Devran’da eşlik etti. Belediye Başkanı Memiş ve Bölge Müdürü Devran bir yandan santrali incelerken bir yandan da çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldılar.

Soğuk kış şartlarına rağmen özverili bir çalışmayla yapımı tamamlanan ve üretime geçmek için artık gün sayan ve santralin test çalışmaları tamamlandı. 4 MW gücünde olan güneş enerjisi santrali yıllık 5 milyon 800 bin KWS enerji üretme kapasitesine sahip. Şingah Mahallesi Düzlük mevkiinde 75.000 m² alan üzerine yapılan santralin maliyeti ise 14 milyon TL.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Azmi 7 yıl önce

. Bu GES in ömrü 10 yılmış. on yılda ancak kendini amorti eder.Bayburt'un elektrik sorunu yok kardeşim.Şu bitmeyen ne zaman biteceği de belli olmayan yolları yapın boş işerle uğraşmayın.Bu işler reklam kokuyor.

Avatar
BELEDİYEDEKİ MÜTEAHHİTLER 7 yıl önce

Müteahhitlere ek gelir kaynağı imarı kullanın koop. Yapın millete zulmedin, imar çalışanları hep inşaatçı olmuş maşAllah

Avatar
ALOŞ 7 yıl önce

Artık İstanbul a elektrik yollarız da oradaki yanmayan yerleri daha çok aydınlatırız. bu seferde yazın gelecek hemşehrilerimize deriz ki: elektriği bile size biz veriyoruz ama şu küçük İl için ikameti neden almıyorsunuz. Bakalım pahaneleri ne olacak

Avatar
Yilmaz 7 yıl önce

Her gecen gun azalan fosil enerji kaynaklarina alternatif olacak boyle yatirimlar sart. Ileri dogru kendi kendine yete bilecek alternatif enerji kaynagi yatirimlari artarak tesvik edilmeli Bayburt'ta. InsAllah yakinda ruzgar degirmenlerinide goruruz memleketimizde.

Avatar
Bayburdi 7 yıl önce

Akıllıca bir yatırım olmuş, sayın başkanı tebrik ederim. GES santrallerinin standart verimde ömrü 25 yıldır. 25 yıl sonra bile daha düşük verimle çalışmaya devam edecektir. Bu tür projelerde devlet üretilen elektriği 10 yıl boyunca satın almayı taahhüt ediyor. 10 yıl sonunda ülkede artan talepler göze alındığında hazır elektrik üreten bu sistemin asla boş durmayacağı aşikar. Kaldı ki GES santralleri 6 yıl içerisinde kendini amorti edecek kabiliyettedir. Yani açıkçası nüfus olmadığı için doğal olarak geliri düşük olan Bayburt belediyemize müthiş bir katkı olmuş. Allah razı olsun ve bunun gibi gelir getiren projeler devam etsin inşAllah.