Gazi Bayburt, şehitlerine yürüdü

Bayburt Belediyesi 19 Mart Şehitler Günü kapsamında Kop Şehitleri'ne yürüyüş düzenledi.

Gazi Bayburt, şehitlerine yürüdü
Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi 19 Mart Şehitler Günü kapsamında Kop Şehitleri'ne yürüyüş düzenledi. Bayburtlu ciritçilerin de atlarıyla eşlik ettiği yürüyüşe yüzlerce vatandaş katıldı. Bayburt Belediyesi otobüslerle Kop Dağı'na taşıdığı vatandaşlara atkı ve bere dağıttı.   



Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan ve Yakutiye Cami İmam Hatibi Enis Aslan tarafından şehitlerin ruhuna Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi.

"Yeni nesillere aktarılması zarureti vardır"

Kop Savunması ile ilgili bir konuşma yapan Piyade Üsteğmen Tunca Ürün, Kop Savunması'nın bir ibret nişanesi olduğunu ve tarih kitaplarında şanlı savunmadan söz edilmemesinin hazin bir durum olduğunu belirterek, "Kop Savunması" şüphesiz ki Türk askeri ile Bayburtlu mücahitlerin ortaya koyduğu topyekün bir mücâdelenin mahsulüdür. Nitekim bu mücâdelede şehit düşenlerin künyelerine baktığımızda Edirneli'sinden Konyalı'sına, Şarkışla’sından Harputlu'suna; hasılı bugünkü ulusal sınırlar dahilindeki hemen her vilayetimizden şehitlerin olduğunu görürüz. Hatta bugünkü ulusal sınırlarımızın dışında kalan vatan parçalarından da şehitlerin bulunması; bize Türk milletinin hangi şartlarda olursa olsun ulusal birlik ve bütünlüğünü korumak için her türlü fedakarlığı ortaya koyabileceğini göstermektedir. Unutulmamalıdır ki; şehit kanlarıyla yazılmış olan bu destanın ve II. Plevne olarak tasvir edilen bu müdâfaanın Türk tarihinin bütünlüğü içerisinde lâyık olduğu yeri tespit edilerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı ve bekası bakımından yeni nesillere aktarılması zarureti vardır" dedi.

Kızılay Bayburt Şubesi tarafından vatandaşlara lokum dağıtılan etkinliğe; Vali Vekili Ali Gökay, Garnizon Komutanı Mehmet Nail Yiğit, Belediye Başkanı Mete Memiş, daire amirleri, gaziler, şehit aileleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.



İlgili haber: Kop Destanı'nın öyküsü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.