Feyzioğlu'ndan Yeni Yargı Paketine ilişkin açıklama

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğllu, bir takım temaslarda bulunmak üzere geldiği Bayburt’ta Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Feyzioğlu'ndan Yeni Yargı Paketine ilişkin açıklama
Bayburt Postası - Yeni yargı paketine ilişkin açıklamalarda bulunan Feyzioğlu “Yargı reformu belgesinde ilk pakette düşünce özgürlüğüyle ilgili her suç tipinin bir kez de temyiz denetimine yani Yargıtay denetimine açılmasını düzenledik. Buda bir ferahlama getirecektir. Biraz uygulamaları izlememiz lazım, görmemiz lazım” dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğllu, bir takım temaslarda bulunmak üzere geldiği Bayburt’ta Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Yaşar Yıldız ile bir süre sohbet eden Feyzioğlu daha sonra burada açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin şu andaki en büyük sorunun ekonomik sorunlar olduğuna işaret eden Feyzioğlu, işsizlik sorununa karşı bir formül üretildiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Bunun işlerlik kazanması lazım. Valilikler, il özel idareleri eliyle sanayi tesisleri kurmakta ve bu sanayi tesisleri ve bu sanayi tesisleri anahtar teslim buraya yatırım yapmak isteyen, buraları çalıştırmak isteyen yerli ve yabancı şirketlere makul bedellerle vermekte. Doğru seçimler yapılırsa faydalı olur diye düşünüyorum. Kalkınmada öncelikli bölgelerde özellikle tamamen serbest, neredeyse vahşi kapitalizmin egemen olduğu anlayıştan daha planlı bir ekonomiye geçildiğini ve buralarda bir işareti...”

Türkiye’ye yatırımcı gelmesi için yargının güvenilir ve etkili çalışması gerektiğini savunan Feyzioğlu, “Yargısının etkisiz ve çok güvenilmez olduğu ülkelere yerli yabancı yatırım gelmiyor. Bizimde bu çerçevede yargıyı makul sürede bir sonuç alır yapıya kavuşturmak amacıyla örneğin ‘yargıda hedef süreler uygulamamız var’ buna geçtik. Bunun dışında düşünce özgürlüğü siz gazeteciler başta olmak üzere herkesin değer verdiği özgürlük alanlarından biri. Bu çerçevede de yargı reformu belgesinde ilk pakette düşünce özgürlüğüyle ilgili her suç tipinin bir kez de temyiz denetimine yani Yargıtay denetimine açılmasını düzenledik. Buda bir ferahlama getirecektir. Biraz uygulamaları izlememiz lazım, görmemiz lazım. Ben Türkiye’nin önünün açık olduğunu düşünüyorum yeter ki milli meselelerde birlikteliğimizi koruyalım, ortak aklı kullanalım. Hepimizin farklı siyasi düşünceleri olabilir. 82 milyonuz ama milli bir mesele olduğu zaman orada bir birimizi hain diye şu diye bu diye suçlamadan daha sakin ve aklımızı kullanarak konuşalım” dedi.

"Türkiye’nin en küçük vilayeti diye bilinen ama en koca insanlarının yaşadığı bir yer Bayburt. Dillere destan Kop Savunması olmasaydı belki de Ruslar İstanbul’u işgal edecekti. Şairleriyle, filozoflarıyla çok önemli bir kentimiz" ifadeleriyle Bayburt'u tanıtan Feyzioğlu'na teşekkür eden BGC Başkanı Yaşar Yıldız ise, yerel basının yaşadığı sorunlar hakkında bilgi verdi.

Feyzioğlu’na ziyaretinde Gümüşhane Bayburt Baro Başkanı Serkan Pekmezci eşilk etti.

Anahtar Kelimeler:
Metin Geyzioğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.