FETÖ davasında 3 sanığın yargılanması başladı

Bayburt'ta FETÖ/PDY davası soruşturmasında kapsamında kamu görevinden ihraç edilen 3 tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı.

FETÖ davasında 3 sanığın yargılanması başladı
Bayburt Postası - Bayburt'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, İl Müftülüğünde görevliyken KHK ile ihraç edilen 3 tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı.

Bayburt Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 3 tutuklu sanık, avukatları ve yakınları katıldı.

Tutuklu sanık B.D. örgütün "sağlıkçılardan sorumlu abisi" olduğu iddası ve "silahlı terör örgütü üyesi olma" suçlaması ile hakim karşısına çıktı.

Sanık, örgütle bağlantısı olan Bayburt Nil Eğitim Kültür Vakfı'nın kuruluşunda yer aldığını, ancak bu vakfın öğrenci yurdu olarak yapılan binanın bir bölümünün dershaneye dönüştürülmesine karşı çıkarak 1998 yılında ayrıldığını söyledi.

Kendisinden talep edilmesi üzerine bir dönem doktorların sohbetlerine katıldığını anlatan B.D, sohbetlerinde sadece Kur'an ve hadislerden bahsettiğini, örgütün ideolojisini aktarmasının söz konusu olmadığını savundu.

Tutuklu sanık F.P. ise devletin ve milletin yanında olan bir vatandaş olduğunu, kendisinin de 2007 yılına kadar herkesin katıldığı sohbetlere katıldığını ifade etti.

Mahkeme başkanının, Bank Asya'daki hesabını sorması üzerine sanık, dini hassasiyetleri gereği 2005 yılında Bank Asya'da hesap açtığını, 2010 yılında bir miktar para yatırdığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu bankadaki paraların çekilmesi talebi üzerine de bankadaki parasını çektiğini iddia etti.

Tutuklu sanıklardan N.H. de bu örgütle hiçbir bağının olmadığını ileri sürerek, kendisinin örgütle bağının Bank Asya'da bulunan hesabı ve arkadaş çevresi nedeniyle kurulduğunu, ancak bunların doğru olmadığını savundu.

Bank Asya'ya para yatırmasının faizsiz bankacılık nedeniyle olduğunu iddia eden N.H, yurt dışı görevi yaptığı dönemlerde bu bankaya para yatırdığını ve parasını orada tuttuğunu ifade etti.

Toplam 44 tanığın dinlendiği ve tanık ifadelerinin hem idari tahkikat hem de savcılık sorgularındaki ifadelerle çelişmesi üzerine mahkeme heyeti, tanıklara çelişkili ifadeleri nedeniyle tepki gösterdi.

Mahkeme heyeti, dosyalardaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.