'Esnaf Kefalet'te Halil İbrahim Yöney dönemi

S.S. Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurul kongresi tamamlandı.

'Esnaf Kefalet'te Halil İbrahim Yöney dönemi
Bayburt Postası - S.S. Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurul kongresi tamamlandı. Kooperatif tarihinin en yoğun katılımlı seçiminde 3 aday yarıştı. Kongrede yeni başkan açık ara bir oy farkıyla Halil İbrahim Yöney oldu. Yöney, oy kullanan 563 kooperatif üyesinin 371’inin oyunu alarak başkanlığa seçildi.

Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen kongreye AK Parti Bayburt Milletevekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, TESKOM Genel Başkan Vekili Hüseyin Akal, AK Parti Bayburt İl Başkanı Fatih Yumak, Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Karaman, Erzurum Kazım Karabekir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Seyfettin Saka, kooperatif üyeleri ve misafirler katıldı.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kogrede bir konuşma yapan AK Parti Bayburt Milletevekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, kooperatifin 30 yıl başkanlığını yapan ve 2017 yılı içerisinde hayata veda eden Hacı Mehmet Sekmenli’yi andı. Kavcıoğlu, kooperatifin bugünlere gelmesinde Sekmenli’nin çok büyük emekleri olduğunu belirterek, seçimi kazanacak adayın da Sekmenli’nin bıraktığı bayrağı daha yukarılara çekeceğine inanadığını söyledi.

Kavcıoğlu, AK Parti hükümetlerinin esnafa verdiği desteklerden de bahsederek, aday olan 3 isme başarılar diledi.

Uzun yılların ardından ilk kez kapalı oy usulüne gerçekleşen kongrede mevcut 835 kooperatif üyesinin 563’üoy kullanıldı. Halil İbrahim Yöney açık ara aldığı seçimde 371 oy alırken, mevcut başkan Şirzat Gazioğlu 119 oy, diğer aday İbrahim Bayrak 67 oy aldı. 6 oy ise geçersiz sayıldı.

Kongrenin ardından kısa bir teşekkür konuşması yapan Halil İbrahim Yöney, “Bizlere göstermiş olduğunuz teveccüh sizlere hizmet olarak geri dönecek inşallah. Çok yorucu bir gün oldu sizin için. Sabrınız ve desteğinize tekrardan teşekkür ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Halil İbrahim Yöney başkanlığında oluşturulan liste şöyle:

Yönetim Kurulu Asil:
1- Halil İbrahim Yöney
2- Hacı Murat Okutmuş
3- Özhan Sevgi
4- Fethi Demir
5- Halim Uçar

Yönetim Kurulu Yedek:
1- Bülent Helvacı
2- Adem Orhan
3- Muhammet Hanefi Aktaş
4- Selami Fidan
5- Ufuk Irmak

Denetleme Kurulu Asil:
1- Serkan Karabulutoğlu
2- Hüseyin Korkmaz

Denetleme Kurulu Yedek:
1- Rasim Soytürk
2- Mahmut Kaya







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat efe 6 yıl önce

CANİ GÖNÜLDEN TEBRİK EDERİM SENİ CAN DOSTUM HACI MURAT OKUTMUŞ ve BAŞKAN HALİL İBRAHİM YÖNEY ALLAHIM UTANDIRMASIN YOLUNUZ BAHTINIZ AÇIK OLSUN

Avatar
Cengiz Kahraman 6 yıl önce

Yeni yönetim vede sayın başkana üstün başarılar diliyorum ,bu değişimin Bayburt esnaf ve sanatkârına bir çok konuda katma değer sağlayacağına inanarak ,bu kooperatifin kurulup bu günlere gelmesinde çok büyük emeği olan Mehmet Sekmenli başkanımızıda rahmetle anarak bu güne kadar emeği geçen herkeze teşekkür ederim.

Avatar
Gökhan çoruh 6 yıl önce

Sözleri tebrik ediyor basarilarinizin devaminin olacağına inanıyor ve temenni ediyorum artık bayburtta inanan dürüst kararli insanların seçilmesi beni cok mutlu etti Allah yar ve yardımcınız olsun