Emniyet uyardı: Kış lastiklerinizi taktırın!

Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü kış lastikleri hakkında uyarılarda bulundu.

Emniyet uyardı: Kış lastiklerinizi taktırın!
Bayburt Postası - Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü kış lastikleri hakkında uyarılarda bulundu. 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğu getirildiği belirtilen açıklamada, kış lastiği taktırmayan sürücülere 2018 yılı için 625 TL İdari Para Cezası uygulanacağı belirtildi.

İşte o açıklama:

"Karayolu ulaşımında yaşanacak olumsuz hava ve yol koşulları dikkate alınarak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması, huzur ve güven içerisinde seyir edebilmeleri bizim için büyük önem arz etmektedir. Kış mevsiminin çetin geçmesi ve araç sürüş şartlarının ağırlaşması, sürücülerin kışın trafikte karşılaşacakları risklerin artmasına yol açmaktadır. Bu nedenle; kış mevsiminde meydana gelebilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek için hususi otomobil dışında kalan diğer tüm araç sürücülerine ülkemiz genelinde 1 Aralık - 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğu getirilmiş olup, denetimlerde kış lastiği kullanmadan devam eden araçların sahibine Karayolları Trafik Kanununun 65/A maddesine istinaden 2018 yılı için 625 TL İdari Para Cezası uygulanacaktır. 2018-2019 yılı kış sezonunda ilimizde daha az kaza ve daha güvenli bir trafik ortamının yaratılabilmesi açısından, sürücülerimizin araç kullanırken dikkat etmesi gereken bazı hususlar;

• Aracınızın kışlık bakımını mutlaka yaptırın.
• Kış mevsiminde, aracınızda zincir, takoz ve çekme halatı ve yangın söndürücü bulundurun.
• Aşırı soğuk, rüzgar, yağmur, sis, kar ve buz sürüş güvenliğinizi tehlikeye düşürür. Bu nedenle;    Şayet yolculuğa başlamadıysanız, karlı ve fırtınalı havalarda kesinlikle yola çıkmayınız.
• Aracınız kaydığında ani ve sert fren yapmayın, aracınızın arkası hangi yöne kaydı ise siz de direksiyonunuzu aynı yöne kırın. Ayağınızı debriyajdan sert çekmeyin,
• Kış lastiği diş derinliği 4 mm.nin altında olmasın, lastik havalarını kontrol edin, bilinçli olarak havasını indirmeyin, yoksa araç yola tutunamaz.
• Antifriz ayarınızın (-) 40 derecede olmasına dikkat edin.
• Kendinizi yorgun hissettiğiniz anda uygun bir alanda küçük bir mola veriniz.

Kazasız günler, iyi seyirler dileriz."

Anahtar Kelimeler:
Kış Lastiği
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.