Emniyet kemeri simülasyon aracı Bayburt'ta

Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü, emniyet kemerinin önemine dikkat çekmek için Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’nı Bayburt’a getirdi.

Emniyet kemeri simülasyon aracı Bayburt'ta
Bayburt Postası - Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü, emniyet kemerinin önemine dikkat çekmek için Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’nı Bayburt’a getirdi. Kurulan platformda vatandaşlar emniyet kemerinin trafik kazalarında ne derece hayati önem taşıdığını yaşayarak öğrendiler.

Genç Osman Parkına kurulan platformla trafik kazalarında emniyet kemerinin kaza sırasında yaralanma ve ölümleri yüzde 50 oranında azalttığını vatandaşlara uygulamaları olarak gösterildi.

Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmada oluşturulan platforma, Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ve stant kuruldu. Platformda görevli polis memurları emniyet kemerinin önemini vatandaşlara hazırladıkları broşür ve Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’nı kullandırarak anlattı.

Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’nı binen vatandaşlar emniyet kemerlerini takarak yaklaşık 5 kilometre hızla dönen ve 20 saniye süren uygulamada emniyet kemerinin kendilerini nasıl koruduğuna bizzat şahit oldular. Simülasyon aracına binen vatandaşlar yaşadıkları deneyimden oldukça memnun kaldıklarını emniyet kemerinin hayati öneminin farkına daha iyi vardıklarını belirterek uygulamanın çok yararlı olduğuna dikkat çektiler.

Etkinliğe Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun, İl Jandarma Komutanı İsmail Ferhat Özbaş, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, birim amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.