“Emeğinle kazandığını, telefonla kaptırma”

Bayburt Emniyet Müdürlüğü vatandaşları “Telefon Dolandırıcılığı” konusunda uyardı.

“Emeğinle kazandığını, telefonla kaptırma”
Bayburt Postası - Vatandaşların suç mağduru olmamaları ve bilinç düzeylerinin arttırılmasına yönelik yapılan çalışmalarda pazar yeri çeşitli noktalarda bilgilendirici broşür dağıtıldı. 

Konuyla ilgili Bayburt Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Şüphelilerin, hedef olarak belirledikleri kişileri kullanmış oldukları GSM hattından arayarak kendilerini kamu görevlisi (Polis, Hakim ve Savcı) olarak tanıtıp, para talep ettikleri bilinmektedir. Bu çerçevede kendini tanıtarak telefonla arayan şahıslara vatandaşlarımızın hiçbir şekilde itibar etmemeleri, bu şekilde bir olayla karşılaşmaları durumunda konu hakkında en yakın kolluk veya adli birimlere müracaat etmeleri gerekmektedir.

Ayrıca, cep telefonunuza sosyal medya aracılığıyla  “Ödül Kazandınız” şeklinde mesaj atarak, ödülü alabilmeniz için kart bilgileri ile şifrelerini ya da konuşma süresi göndermenizi talep eden şahıslara güven duymamanız ve kişisel verilerinizi bu şahıslarla asla paylaşmamamız gerekmektedir. 

Hiçbir “Polis, Hakim, Savcı” kendisini tanıtarak para talep etmeyeceği gibi ödül veya hediye vaat eden şahıslar şifre ve banka bilgilerinizi sizden kesinlikle istemezler. Vatandaşlarımızın alın teriyle kazandığı birikimlerini, telefonla haksız bir şekilde almaya çalışan şahıslara karşı dikkatli ve duyarlı bulunmaları olumsuz bir olayla karşılaşmamaları için önem arz etmektedir.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü faaliyetleri çerçevesinde vatandaşlarımıza yönelik şüphelilerin sosyal medya hesapları üzerinden hediye ve ödül kazandıklarına dair mesajlar atılarak kişisel bilgileri ile banka şifreleri ya da konuşma süresi (dakika) göndermelerini istediklerinin anlaşılması üzerine,  konu hakkında; vatandaşlarımızın yoğun olarak toplandıkları Bayburt Pazarı ile muhtelif yerlerde esnaf ve mahalle sakinlerine yönelik broşür dağıtılarak, bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.