Elçi: "2 yıl içinde tamamı yenilenecek"

Bayburt İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, il genelindeki köylerde içme sularının daha sağlıklı hale getirilmesi için çalışma yürüttüklerini söyledi̇.

Elçi: "2 yıl içinde tamamı yenilenecek"
Bayburt Postası - Bayburt İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, il genelindeki köylerde içme sularının daha sağlıklı hale getirilmesi için çalışma yürüttüklerini söyledi̇.

Elçi, gazatecilere yaptığı açıklamada, Bayburt'ta merkez ve ilçelerle birlikte toplam 180 köy ile bu köylere bağlı bazı mezraların olduğunu, bu köyler ve mezralarda toplam 222 adet içme deposu bulunduğunu belirtti.

Köylerdeki içme sularını daha sağlıklı hale getirmek için İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü'nün içme suyu depolarında bakım ve onarımlar gerçekleştirdiğini ifade eden Elçi, "Köylerimizde bulunan 222 adet içme suyu deposundan 67'si Sağlık Bakanlığının yönetmeliğine uygun. Geriye kalan depolarımızdan 25 tanesi eski taş depo olup tamamı Sağlık Bakanlığının istemiş olduğu standartlara uygun olarak 2016 yılı sonu itibariyle yenilenecektir" dedi.

Elçi, köylerdeki su depolarıyla ilgili çalışmanın 2017 yılı sonu itibariyle tam olarak bitirileceğine ide şaret ederek, şunları kaydetti:

"Çalışmalarına bu yıl başladığımız ve gelecek yıl tamamlayacağımız çalışmadada 2017 yılında ise 130 içme suyu depomuz yönetmeliğe uygun hale getirilecektir. Böylece 2017 yılı sonu itibariyle köylerimizin tamamı kaynaktan depoya, depodan evlerdeki musluğa kadar gelen suların kalitesi ve temizliği sağlanmış olacak. Bu çalışmanın 2016 yılı maliyetinin yaklaşık 3 milyon lira dolayında olacağını düşünüyoruz. Köylerimize daha sağlıklı su sağlamak için yürüttüğümüz bu çalışmada ilimize desteğini arttırarak devam ettiren başta Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal ile yine sürekli çalışmalarımızda hep yanımızda olan AK Parti Bayburt Milletvekilimiz Sayın Şahap Kavcıoğlu'na ilimiz adına teşekkür ediyorum."

Anahtar Kelimeler:
Yusuf Elçi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vedat yilmaz 8 yıl önce

Sayin elci, oncelikle yol ve koylerin baslancic ve bitis yerlerinin aydinlatilmasi gerekmektedir.. Bu konu oncelikle guvenlik acisindan cok onemli.. Malum hadiselerden once calisma yapmak gerekmektedir.. Bizde olmaz demeyin. Ordu ,Giresun, Macka ve Gumushaneyi unutmayalim