Ebeler Haftası kutlanıyor

Sağlık-Sen Bayburt Şubesi, 21-28 Nisan Ebeler Haftası dolayısıyla il genelinde görevli ebelere gül dağıttı.

Ebeler Haftası kutlanıyor
Sağlık-Sen Bayburt Şubesi, 21-28 Nisan Ebeler Haftası dolayısıyla il genelinde görevli ebelere gül dağıttı.

Şube Başkanı Fikret Lökoğlu, ağır çalışma koşulları altında görevlerini yerine getirmeye çalışan ebelerin, yeni bir canlının dünyaya gelmesinde, anne ve çocuk sağlığı açısından üstlendikleri sorumluluk nedeniyle kutsal bir görevi icra ettiklerini belirtti.

Sağlık hizmetlerinin sunumunda ve geliştirilmesinde büyük fedakarlık ve özveriyle görevlerini yapmaya çalışan ebelerin bazı sorunları bulunduğunu ifade eden Lökoğlu, "Doğum yaptırma, gebe takibi, lohusa ve yeni doğanın bakımı gibi çok önemli görevleri üstlenen ebelerimiz, sunduğu bu sağlık hizmetine rağmen yardımcı sağlık personeli olarak nitelendirilmekte, yüksek eğitim düzeyine ihtiyaç duyulmayan bir meslek grubu olarak görülmektedir. Bu konuda ebelerimizin lisans düzeyinde formasyona sahip olmaları için lisans tamamlama hakkı isteyen sendikamızın çabaları netice vermiş ve lisans tamamlama programında uygulamaya geçilmiştir" dedi.


Vekil ebe uygulamasının başlatılmış olmasının sendikaları açısından kesinlikle kabul edilemez bir durum olduğunu savunan Lökoğlu, şunları söyledi:

"Sağlık-Sen olarak, vekil ebe uygulamasına son verilmesi ve vekil ebelerin kadroya alınması noktasındaki mücadelemiz devam etmektedir. Vekil ebe ve hemşireler için öncelikli ilkemiz kadroya geçirilmelerini sağlamaktır. Ebelerin acilen ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi gerekmektedir. Performansa dayalı döner sermaye uygulamasının tüm sağlık çalışanlarını kucaklayıcı, herkesin hakkının eşit bir şekilde dağıtılmasına imkân sağlayan bir sisteme dönüştürülmesi gerekmektedir. Bu anlamda döner sermaye gelirlerinden ebelerin gerekli düzenlemeler yapılarak daha fazla faydalanmaları sağlanmalıdır."


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.