Dikkat! Tarım Çeşmesi ‘kirli’

Bayburt Halk Sağlığı Laboratuvarı tarafından çeşmelere yönelik yapılan tahlil sonuçları yenilendi.

Dikkat! Tarım Çeşmesi ‘kirli’
Bayburt Postası -  Ağustos ayı sonuçlarına göre 22 noktadan alınan örneklerden 5 yerin kirli, 17 yerin ise su tahlil sonuçları temiz çıktı.

Sonuçların en dikkat çekici tarafı ise, kamuoyunun tamamının suyunun temiz olduğuna kanaat getirdiği Köşkayağı mevkiinde bulunan, halk arasında Tarım Çeşmesi diye bilinen çeşmenin suyunun kirli çıkışı oldu. Kaleardı Mahallesi’nde bulunan Narkazan Çeşmesi ile birlikte son yıllarda vatandaşların en çok tercih ettiği noktalardan biri olan Tarım Çeşmesi suyu bu sonuçlara göre artık içilemez.

Doğa olayları, yapılaşma gibi etkenlerden büyük oranda etkilenen doğal su kaynakları geldiği noktalar belirlenerek korumaya alınmadığı sürece bu değişimler devam edeceğe benziyor.

Öte yandan vatandaşlar her ay alınan tahlil sonuçlarının hemen akabinde çeşmelere uyarı levhaları asılması gerektiği üzerinde durdular.

11 farklı mahalleden alınan şehir şebekesi suyunun tamamının ‘temiz’ çıktığı tahlil sonuçlarına göre çeşmelerdeki son durum şöyle:

Kırkçeşmeler (Kirli)
Zahit Cami Çeşmesi (Kirli)
Gordon Çeşmesi (Temiz)
Tarım Çeşmesi (Kirli)
Polis Lojmanları Çeşmesi (Temiz)
Narkazan Çeşmesi (Temiz)
Askeri Kışla Çeşme (Kirli)
Öğretmen Toki Çeşme (Kirli)
Kaleardı Cami Çeşme (Temiz)
Hastane Çeşme (Temiz)
21 Şubat İlk Öğretim Okul Önü (Temiz)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 6 yıl önce

Teşekkürler Bayburt Postası Tercüman oldunuz

Avatar
Fatih 6 yıl önce

Iyice gordon nasıl temiz oluyo anlamadım aynı kaynaktan çıkıyolar