'Denize inen yol'da piyango Arpalı'ya vurdu

Bayburt için en önemli yatırımlardan biri olarak kabul edilen Salmankaş Tüneli, Arpalı beldesi için bir umut kapısı olarak görülüyor.

'Denize inen yol'da piyango Arpalı'ya vurdu

Bayburt Postası - Arpalı,  yol ve tünel çalışmaları devam eden Araklı - Bayburt ulaşımının tamamen faaliyete geçmesini bekliyor. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Trabzon ve Bayburt için en önemli yatırımlardan biri olarak kabul edilen Salmankaş Tüneli, Arpalı beldesi için bir umut kapısı olarak görülüyor.

Yapımına bölge halkı tarafından 1950’li yıllarda başlanan ve daha sonra 1964 yılında ilk kez Devlet Planlama Teşkilatı’nın (DPT) yatırım programına alınan Bayburt - Araklı yolunda son yıllarda başlatılan çalışmaların ardından 2012'de ise temeli atılan Salmankaş Tüneli için Arpalı’da heyecanlı bir bekleyiş var.

60 yıllık hayal Salmankaş Tüneli, en çok Arpalı ve çevresindeki bölge insanının hayalini süslüyor...Ülke genelinde en çok tünelin bulunduğu Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yeni tünel çalışmaları da tam gaz devam ediyor. Bölgede yapımı devam eden Salmankaş Tüneli de bunlardan biri. 4 bin 30 metre uzunluğundaki tünelin tamamlanması halinde 3 saat süren Trabzon-Bayburt arası yolculuk, 1 buçuk saate düşecek.

Arsa değerleri her geçen gün artıyor

Bayburt’u Trabzon'a en kısa yoldan bağlayan Salmankaş Tüneli, bölge genelinde en çok Arpalılar’ın hayalini süslüyor. Bayburt ve Araklı yolu üzerine yapımı devam eden tünel çalışması güzergâh üzerindeki emlak ve arsa değerlerinin yükselmesine neden oldu. Erzurum ve Trabzon arası karayolu ulaşımının, Salmankaş Tüneli’nin bitmesi halinde daha kısa olması sebebiyle daha çok Araklı ve Bayburt arası güzergâha kayması beklenirken, güzergâh üzerindeki emlak ve arsa fiyatları da şimdiden etkilendi.

Yolun 12 ay işleyebilecek bir konuma kavuşacak olması yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Ulaşım ve bölge turizmi açısından büyük katkı sağlayacak olan Araklı-Bayburt yolunun ayrıca, güzergâh üzerinde bulunan yerleşim birimlerinde istihdama dayalı ekonomik değer oluşturması da bekleniyor.

*Bu haber, 10 Haziran 2013'te Bayburt Postası'nda yayınlanmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmed 9 yıl önce

belde diye bir kalmıyACAK SON DÖRT SENE

Avatar
ahmet davut @mehmed 9 yıl önce

mehmed bey güzel gelişme 4 yıl sonra ilçe olur,başarılar

Avatar
Konursulu 9 yıl önce

Konursuyu bitirenler utansin. Konursuyu kòye donusturen zihniyet simdi ulkeyi bir koye donusturne gayretinde. Saksakcilari da hazir ve nazìr.

Avatar
serap can 9 yıl önce

Yolunda duble yol kapsamına alınması gerekir.