Demiryolu projesinde Bayburt devre dışı!

Doğu Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak olan Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolu projesinin ihalesi yapıldı.

Demiryolu projesinde Bayburt devre dışı!
Bayburt Postası - Doğu Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak olan Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolu projesinin ihalesi yapıldı. Son 15 yılda Bayburt'un gündemine de basın aracılığıyla -zoraki- gelen projede Bayburt devre dışı kalmış oldu. 

Konuyla ilgili ulaştırma alanında uzman isimlerin Bayburt güzergahının maliyet ve devletin çıkarları açısından daha rantabl olduğu yönündeki bilimsel raporlarının da hiçe sayıldığı karar sonrası Bayburt'tan çıt çıkmazken, projeye eleştiriler Rize'den geldi.

Rize Ticaret Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, insana ve geleceğe yapılan yatırımlarda aklın yolunun bir olduğunu, projenin bölgeye bu şekliyle katkısının olmayacağını, Rize'nin, Bayburt'un, Artvin'in de yer aldığı bir proje ile daha işlevsel bir yatırım olacağını kaydetti. Karamehmetoğlu Bayburt'a özel vurgu yaptığı açıklamada, "Bayburt’u bu projeden çıkardılar, bak 31 Mart’ta oy oranları ne kadar düştü ve belediye başkanlığını MHP kazandı. Ben iyi bir Rizeli’yim, iyi bir Rize milliyetçisiyim. Cumhurbaşkanımızın zarar görmesini asla istemem. Siyaset ile işim olmaz ama bazı doğru şeyleri konuşmamız lazım" dedi. 
Karamehmetoğlu’na cevap ise Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay’dan geldi. Akçay,  farklı güzergah söylemlerinin kabul edilemez olduğunu, ulaşımda nüfus üzerinde oranlamaların yanlış olduğunu kaydetti. 

2011 seçimlerinin vaat edilen dev projesiydi!

Öte yandan demiryolu projesi Bayburt'un son 10 yılında siyasi vaatlerin baş sırasında geliyordu. Her seçim öncesi iktidarın Bayburt vaatleri arasında yer alan demiryolu projesi son olarak 2015 yılında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından Bayburt'a Saat Kule Meydanı'ndan söz verilmiş, hatta 'Bayburt trene kavuşuyor' yazılı bilboard çalışmalarıyla göz boyanmıştı.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
DAHA YEMİYORUZ 4 yıl önce

AK PARTİ İL BAŞKANI VE FATİH YUMAK BU PARTİNİN YAKASINI BIRAKMADIĞI SÜRECE VE O SUANKİ ÇOK BAŞARILI YÖNETİM DEĞİŞMEDİĞİ SÜRECE MHP MİLLET VEKİLLİĞİ SEÇİMİNİDE KAZANIR.

Avatar
Kete yiyen adam 4 yıl önce

Tiren miren gelmez bayburta boşuna heves etmeyin ne lazım tiren sahapsız bayburt

Avatar
muhterem 4 yıl önce

tren,g,hanadan,geçer,ise,7,milyar,dolar.,baybuttan,geçer,ise,3.5,milyar,dolar.,
sn.c.başkanına,bildirildi.bayburt,ak,parti,yönetimi,ne,yapıyor,,,kınıyoruz.

Avatar
vatandaş 4 yıl önce

valla bazılar belediyeyi ı mhp kazandı diye gelmemiş tren diyo ya kardeşim ozaman mete memişi bırakıpta FATİH YUMAKI neden aday gösterdiniz bu tepki kime insanlar istemiyo FATİH YUMAKI DA ,HACI ALİ POLATI da ha ne değişti HACIALİ POLAT hala il başkanı yönetim hala aynı bu kadro ile millet vekili seçimine girecek olursak vAllahi 2 vekiilide mhp kazanacak net.mete memiş 2000 fark atmış fatih yumak 4000 fark yemiş 6000 ak parti oyu mhp ye gitmiş bu tepki kime.tabiki FATİH YUMAK VE HACI ALİ POLATA.

Avatar
çakallar 4 yıl önce

bu proje üzerinde karar verilmesi yeni değil arkadaşlar. 'şu belediyeyi mhp kazandı tren gitti' mavalını, üzerine bir balgam ilave ederek size söyleyenlerin o arsız yüzlerine tükürün. şuanda yapılan sadece ihaleye çıkışı.

Avatar
sezgin 4 yıl önce

BAYBURT a söz verilmişti hükümet yetkilileri tarafından ne oldu verilen sözler unutuldumu hani bir makasta bayburt a atılacaktı binali bey demiştiki erzincan a gelirde bayburt a uğramadan geçermi merak etmeyin tren bayburt tan geçecek ne oldu bayburt sahipsiz bayburt un savunanı yok yazık her zaman ak parti diyen bayburt gör halini sana neyi reva gördüler siyasiler ayağa kalkın bayburt için girişimlerde bulunun yoksa bu vebal sizindir sayın vekilimiz ne iş yapıyor merak ediyoruz

Avatar
Bayburt Ahalisi 4 yıl önce

1- Demiryolu imza kampanyası için toplanan imzalar ve hazırlanan raporun teslime dildiği İBRAHİM YUMAK NEREDE ? Dosyayı kime teslim etmiş? Teslim etmemiş ise NEDEN ?
2- ,AKP vekili ne yapıyor ??, O yıllardaki vekiller kimlerdi? HATIRLAYALIM.. Onlar ne yapıyor ?
3- AKP il teşkilatı ne yapıyor ?
4- Bayburt halkı, STK lar ile beraber protesto hakkını kullanmalıdır. Her yer afişler ile donatılmalı ve GEREKEN CEVAP VERİLMELİDİR. Paneller, afişlemeler, siyah çelenk bırakma gibi en doğal protesto yöntemleri kullanılarak konu ulusal medyaya da yansıtılmalıdır.

Bayburt halkı belediye seçimlerinde olduğu gibi vekil seçimlerinden de gereken cevabı vermelidir. ANLAYACAKLARI DİLDEN KONUŞMANIN VAKTİ GEÇTİ BİLE...

Avatar
sahipsiz Bayburt 4 yıl önce

Ahmet bey rumuzlu , tam cehaletini sergiliyor..Bayburt dağlıkmış Tren geçmezmiş, peki şimdiki güzergah G.tane ovalarından mı geçiyormuş...Bu arkadaşımız henüz olaya vakıf değil, bu projeye tüm bilim adamları hayır diyor,Bayburt güzergahını savunuyorlar ....Bayburt böyle adamlara kalmış.....