Defterdar Ertekin'den 'coronavirüs' tedbirleri hakkında açıklama

Bayburt Defterdarı Yüksel Ertekin, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının 'coronavirüs' tedbirleri hakkında açıklamada bulundu.

Defterdar Ertekin'den 'coronavirüs' tedbirleri hakkında açıklama
Bayburt Postası - Ertekin, 10.04.2020 tarihine kadar Vergi Dairelerine verilmesi gereken İşe Başlama, İşi Bırakma, Şube Açılış/Kapanış, Borcu Yoktur Yazısı, Tecil Başvurusu, Uzlaşma Talebi gibi tüm dilekçelerin İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden elektronik ortamda verilmesi veya posta yolu ile gönderilmesi gerektiğini belirtti.

Gelir Vergisi başlığı altında Gayrimenkul Sermaye İradı, Menkul Sermaye İradı, Ücretler, Diğer Kazanç ve İratların hazır beyan sistemi üzerinden verilmesi gerektiğini aktaran Ertekin, beyanname verme süresinin 30 Nisan 2020'ye kadar uzaltıldığını belirtti.                                                  

10 Nisan 2020 tarihine kadar elden beyan kabul edilmeyeceğini ifade eden Ertekin, beyannamelerin hazirbeyan.gib.gov.tr üzerinden verileceğini, kredi kartı ile İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden ve anlaşmalı Bankalar aracılığı ile ödenebilen VERGİ-RESİM-HARÇ-İDARİ PARA CEZASI- DEĞERLİ KAĞIT bedellerinin, acil durumlar dışında 10.04.2020 tarihine kadar anlaşmalı bankalar Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank ve PTT kanalı ile yapılacağını bildirdi. 

Anahtar Kelimeler:
Yüksel Ertekin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zülfikar 4 yıl önce

Teşekkürler..Allah kolaylıklar versin...