Defterdar Ertekin'den '499 Nolu Tebliğ' açıklaması

Bayburt Defterdarı Yüksel Ertekin, Basit Usule Tabi Mükelleflerin uygulamalarına yönelik 499 Nolu VUK Genel Tebliği 29.05.2018 tarihli resmi gazetede yayınlandığını hatırlatarak, yine aynı tebliğle Alış ve Giderleri ile Satış ve Hasılatlarına ait üçer aylık giriş kayıtlarının 31.10.2018 tarihine kadar yapılması gerektiğini belirtti.

Defterdar Ertekin'den '499 Nolu Tebliğ' açıklaması
Bayburt Postası - Ertekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Basit Usule Tabi Mükelleflerin uygulamalarına yönelik 499 Nolu VUK Genel Tebliği 29.05.2018 tarihli resmi gazetede yayınlanmıştır.

Bu tebliğle Basit Usule tabi mükelleflerin Defter Beyan Sistemine başvuru süreleri 30.09.2018 tarihine kadar uzatılmıştır. Yine aynı tebliğle Alış ve Giderleri ile Satış ve Hasılatlarına ait üçer aylık giriş kayıtlarını 31.10.2018 tarihine kadar yapmaları gerekliği hususu belirtilmiştir.

Söz konusu Sisteme Başvuru ve Veri Giriş işlemlerinin Meslek odalarınca veya “Elektronik Beyanname gönderme aracılık ve sorumluluk sözleşmesi” imzaladığı meslek mensubunca yapılabileceği açıklanmıştır.

Yukarıda yapılan açıklamalar doğrultusunda Basit Usulde Vergilendirmeye tabi mükelleflerin 30 Nisan 2018 ve 30 Temmuz 2018 tarihlerine kadar kaydetmeleri gereken Alış ve Giderler ile Satış ve Hasılatlarına  ilişkin kayıtlarını 31.10.2018 tarihine kadar Sisteme giriş yapmaları gerekmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.