Dede Korkut Şöleni için 'şok' karar!

21. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni'ne 12 saat kala, etkinliklerin tamamı iptal edildi.

Dede Korkut Şöleni için 'şok' karar!
Bayburt Postası - 21. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni'ne 12 saat kala, etkinliklerin tamamı iptal edildi. Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, alınan kararı az önce "çok üzgünüm" diyerek açıkladı. 

Sabah saatlerinde; yapılan basın toplantısı ile Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde dün yaşanan canlı bomba saldırısı ve Adıyaman'dan gelen şehit haberi nedeniyle, şenlik programında yer alan eğlence ve konser programlarının şölen kapsamından çıkarıldığı duyurulmuştu.

Akşam saatlerinde ise şölenlerin tamamen iptal edildiği açıklandı.



Kararı Başkan Memiş açıkladı

Kararı az önce basın mensupları ile paylaşan Başkan Mete Memiş, "aylardır hep birlikte hazırlandığımız ve yoğun mesai harcadığımız şenliğimizi, malum hain saldırı ve şehit haberinden sonra önce eğlence kısımlarını iptal etmek istedik ama daha sonra programın çok eksik kalacağını ve sönük geçeceğini düşünerek tamamen iptaline karar verdik" dedi. 

İleri bir tarihe ertelenebilir mi?

Gümüşhane'de etkinliklerin aynı sebeple Ağustos ayına ertelenmesini örnek gösteren basın mensuplarına, "şu an için tamamen iptal edilmesine dair bir karar aldık, erteleme olur mu, bu yaz için başka bir tarih kararı alınır mı, şu an için bir şey söyleyemem" dedi.

Kararın alınmasında, olası güvenlik endişesi rol oynadı mı?

Yaşanan olayların ardından, Bayburt'ta bir güvenlik problemi yaşanmadığını, konuyu Bayburt İl Emniyet Müdürü ile de görüştüğünü açıklayan Başkan Memiş, "aldığımız kararda böyle bir endişe söz konusu değil" dedi. 

Şenliklerin iptal edilmesini, AK Parti Genel Merkezi mi istedi?

Genel Merkez'den gelen önerinin sadece şenliğin eğlence bölümlerinin iptali yönünde olduğunu açıklayan Başkan Memiş, "tamamen iptal kararını biz aldık, çünkü bu şekilde çok eksik ve sönük kalacaktı" dedi.

Misafirler için bir "b planı" düşünüldü mü?

"Arkadaşlarımız davetlileri arayarak, kararı kendilerine ulaştırdı. Bir çok davetliye şenliklerin iptal edildiğini duyurduk. Ancak, şehrimize gelen, yola çıkmış olan, özellikle yurtdışı ve Türki Cumhuriyetler'den gelecek olan misafirlerimizi yine karşılayıp, Bayburt'ta istedikleri kadar misafir edeceğiz." 

Yapılan harcamalar?

"Konser verecek olan sanatçılarla sözleşme yapmış ve paralarını ödemiştik. Kendileriyle konuştuk, ileri bir tarihte bu hakkımızı kullanmak üzere sözleştik. Ama uçak biletleri, rezarvasyonlar, ödemesi yapılan alımlar... Bunlar var."

"İki türlü üzüldüm!"

Başkan Mete Memiş, yaptığı basın toplantısında özetle şunları kaydetti: 

“Bütün bu istenmeyen olaylar sonucu olarak tam da bugünlere denk gelen, çok farklı kesimlerin emek verdiği, katkı sunduğu 21. Uluslararası Dede Korkut şölenimizin ilk önce bir kısmını iptal etmeyi düşündük. Ama daha sonra tertip ettiğimiz toplantıların sonucunda yapılan yeni değerlendirmeler şunu getirdi ki; sonuçta bu programların bir kısmı kültür, diğer bir kısmı da şölensel programlar. Sanatçılarımızın, halk oyunu ekiplerimizin bir takım gösterileri olacaktı. Bunlar olmayınca bu program sönük kalır endişesini taşıyan arkadaşlarımız oldu. Ve bu değerlendirmeler sonucunda programın bütünüyle iptal edilmesine karar verdik. Bunu ifade ederken de gerçekten çok üzüldüğümü belirtmek isterim. İki türlüde üzüldüm. Gerçekten programın içeriği dolu doluydu. Uluslararası mahiyet arz etmişti. Ben buna üzüldüm. Bundan büyük üzüntümüzde, huzurla geçen bir bayram birlik ve beraberliğimizin yeniden kazanılmaya başlandığı bir dönemde böylesine lanetlenecek bir olayın olması. Bu da ayrı bir üzüntümüz."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
69Bayburtlu 9 yıl önce

bosuna demiyoruz memleketi milli degerlerinden uzaklastiriyorlar diye. önce Türk Dünyasi parkindaki bayraklar sonrada dede korkut senlikleri bir hatirlatma Bayburtun kurtulusu bile eskisi gibi kutlanmiyor.

Misafir Avatar
Mustafa 9 yıl önce @69Bayburtlu

Türk Dünyası parkındaki bayraklar konusunda haklısın nedense arada bir kayboluyorlar

Beğenmedim! (0)
Avatar
Bayburtlu 9 yıl önce

Sen suruçta ölenlere üzülürsün ama onlar intikam için senin polisini şehit ederler. Üzülecek başka şey bulamadınız da sosyalistlere sebep bu memleketin milli değerlerini hatırlatacak olan etkinlikleri erteliyorsunuz.

Avatar
ARİF SARAÇ 9 yıl önce

ŞÖLENLERİN TAMAMEN İPTAL EDİLMESİ YANLIŞ. SOSYO-KÜLTÜREL ETKİNLİĞİN NEREDEYSE OLMADIĞI BAYBURT'TA ŞÖLEN PROGRAMININ KONSER VB ETKİNLİK KISMI İPTAL EDİLEBİLİRDİ. PANEL KONFERANS ZİYARET VE HERFENE BENZERİ ETKİNLİKLER İPTAL EDİLMEDEN ŞÖLEN YAPILABİLİRDİ. ANLAŞILAN BELEDİYE İŞİN KOLAYINA KAÇMIŞ. ŞÖLEN PROGRAMININ ERTELENMESİ DE DİĞER BİR ALTERNETİFTİ.

Avatar
metinkaçan 9 yıl önce

asıl merak ettiğim solotürk gibi dünya yıldızı bir gösteri ekibi bizim bayburtumuza gelmeyi kabul etmiş belki onu izleyip asuman aşkı ile yetişecek 5-6 çocuk olacaktı, fakat bunu biz iptal ediyoruz vay gadam vay.evet ülkede çok önemli çok büyük bir terör saldırısı düzenlendendi fakat doğrudur yanlıştır ayıptır değildir fakat bayburt ta acısı hiç hissedilmemiş ve hatta içten içe sevinilmiş bir olay için iptal kararı biraz abes olmuş. birilerine hoş görünmek için yapılmış gibi. konserleri iptal et ona da kabul ama tüm organizasyon iptali abes olmuş gibi.

Avatar
fatih 9 yıl önce

yazık ki ne yazık !! bu kararın bayburtta alınmadığına ak parti genel merkezinden verilen talimata uyulduğuna inanıyorum. çünkü başkan kendisiyle çelişiyor hem karar alınıp hemde üzünülmez üzüldüğüne göre zorla yaptırıldı.. VAllahi de billahide her genel seçimde ak partiye oy veren birisi olarak söylüyorum yeter artık bıktık, çözüm süreci diye diye ülkeyi ayağa düşürdünüz, askeri polisi ayağa düşürüp şamar oğlanına çevirdiniz. önüne gelen vatan haini, polis asker taşlıyor, tokatlıyor. urfada pkk sempatizanları sosyalistler öldü diye tüm ak parti yöneticileri üzüntü mesajı yayınlarken bir tane hdp yetkilisi çıkıpta üzüldüğünü söyleyemiyor. hatta seviniyorlar intikam aldık diye. devlette halen bu teröristlere karşı alttan alıp ağam paşam muamelesi yapıyor. Artık gidin biran önce erken seçime gidilmesi ülkede etkin terörle mücadele politiksı sürdürecek bir hükümet gelmesi lazım. bu gidişle hepten madara olacağız.

Avatar
fatih 9 yıl önce

ülkedeki belkide tek türk-islam şehri olan BAYBURT'umuzun bu gibi kararlarla lekenmesi bizlerin onuruna dokunur. Bize ne elin pkk sempatizanından vatan haininden kimse çıkıpta bu ölenleri masum göstermeye çalışmasın !!! başkan ve yönetimi biran önce bu karardan geri dönsün yoka bu millet hesap sormayı iyi bilir. oturduğunuz koltukları bir daha göremezsiniz. 7 haziran seçimleri iyi bir ders olmalıydı ama olmadı demek ki olası bir seçimde daha da düşecektir bundan emin olabilirsiniz. her dönem oy verdim bu dönem vermiyeceğim sadece bu çözüm sürecinden dolayı yoksa diğer hizmetlerden sonuna kadar memnunuz. ama bize hızlı trenden havaalanından kara yolundan önce vatan lazım vatan yoksa hiçbirine gerek yok zaten !!! önceliğimiz güçlü bir devlet

Avatar
batılı 9 yıl önce

Tamamını neden iptal ediyorsunuz, Ege den gelen biri olarak çok üzgünüz .Çözümü iyi buluyorsunuz tebrikler

Avatar
Bayburt69 9 yıl önce

Kesinlikle doğru bir karar.Ülke bu durumdayken halen daha bir konsere gidemedik diye üzülenlerin olmaması lazım. Belediye başkanımızı tebrik ediyorum.

Misafir Avatar
ali 9 yıl önce @Bayburt69

kesinlikle kabul etmiyor, iptal edenlerin de masraftan ve sorumluluktan kaçtıklarını tahmin ederek bu kararı protesto ediyorum. Suruç ta ki zalimliği de nefretle kınıyorum. şehidimize rahmet, yakınlarına, Türk milletine sabır ve başsağlığı diliyorum. şehitler olmasın, anneler ağlamasın sözlerinin de havada kaldığı son eylemlerde görülmektedir. vatanı savunmaktan geri durmayalım. bunlara çözüm süreci ile verilen her türlü adımdan vazgeçilmesini, vatanın her karış toprağında devletin var olduğunu bu hainlere de gösterelim.

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
muhammet 9 yıl önce @Bayburt69

katılıyorum doğru karar.belediye başkanını tebrik ediyorum.

Beğenmedim! (5)