Davutoğlu'ndan Bayburt için 'pozitif ayrımcılık' istedi

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bakan Davutoğlu'ndan Bayburt için 'pozitif ayrımcılık' istedi...

Davutoğlu'ndan Bayburt için 'pozitif ayrımcılık' istedi
Bayburt Postası - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş’i makamında ziyaret etti. Artvin’den Bayburt’a gelen Davutoğlu helikopterle indiği Gençosman Stadı’nda karşılandı. Programına Bayburt Valiliği ziyaretiyle başladıktan sonra Valilik balkonundan halka hitap eden Bakan Davutoğlu daha sonra Bayburt Belediyesi’ne geçti. Bakan Davutoğlu’na belediye girişinde plaket veren Başkan Mete Memiş’in oğlu Mehmet Oğuzhan Memiş, bir de sürpriz yaparak Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Sakarya Türküsü’ adlı şiirini ezbere okudu.

“Çoruh kenarında Sakarya Türküsü, tebrik ediyorum” diyerek 10 yaşındaki Mehmet Oğuzhan Memiş’i ilgisinden dolayı teşekkür eden Bakan Davutoğlu daha sonra Başkan Memiş tarafından makam odasında ağırlandı. Ziyarette Bayburt hakkında genel bilgi veren Başkan Memiş, Bayburt’a hizmet noktasında isteklerde bulundu.

Konuşmasına, altyapı çalışmalarının İller Bankası’ndan alınan krediyle devam ettiğini ve Bayburt’un üstyapı çalışmaları için devletin desteğine ihtiyacı olduğunu belirterek başlayan Başkan Memiş, “Bayburt'umuz bugüne kadar  canından aziz bildiği devletine hep veren olmuştur. Devleti Bayburt'tan,  Bayburtlu’dan her ne istemişse sağına ve soluna bakmadan ben varım diyebilmiş kadim bir şehirdir. Bu anlamda bugün Bayburt'umuz zatı alinizden  ve cumhurbaşkanımızdan dün olduğu gibi bugün de sizleri daha çok yanımızda  görmeyi arzu ediyoruz. Biz buna pozitif ayrımcılık diyoruz. Bunu hak ettiğimizi düşünüyoruz” dedi.

Başkan Memiş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bayburt devletine hep veren olmuştur”

“Sayın bakanım, Bayburt'umuz tarihinin bütün dönemlerinde hakkın ve mazlumun yanında yer almıştır. Bu bakımdan Bayburt 10 Ağustos’ta da hakkın, doğrunun ve mazlumun yanında yer alarak  cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bütün dünya Müslüman’larının, bütün dünya Türk’lüğünün, bütün mazlumların sesi olan dışarıdan gazel okuyanlara söz söyletmeyen, dışarıdan ülkemizi bölmek adına gürültü ve patırtı yapanlara, okyanus ötesinde beddua edene  Üstad Necip Fazıl’ın ifadesiyle ‘durun kalabalıklar bu cadde çıkmaz sokak’ diyebilmiş olan ve demeyi devam ettirecek ikinci milletvekilimizi, uzun adamı, milletin adamını cumhurun başkanlığına en yüksek  oy oranıyla göndermenin gururunu yaşıyoruz. Bu bakımdan  nicelik olarak değerlendirdiğimiz zaman küçük ama nitelikleriyle değerlendirdiğimiz zaman büyük olan Bayburt'umuz bugüne kadar  canından aziz bildiği devletine hep veren olmuştur. Devleti Bayburt'tan,  Bayburtlu’dan her ne istemişse sağına ve soluna bakmadan ben varım diyebilmiş kadim bir şehirdir. Bu anlamda bugün Bayburt'umuz zatı alinizden  ve cumhurbaşkanımızdan dün olduğu gibi bugünde sizleri daha çok yanında  görmeyi arzu ediyoruz. Ve ben inanıyorum ki  Bayburt ve Bayburtlu bunu hak etmiştir. Cüretimi bağışlayın bunları hoşgörünüze sığınarak ifade ettim.”

“Üst yapı bedelini devletimizden talep ediyoruz”

“Sayın bakanım Bayburt çok ciddi bir çalışmanın eşiğindedir. Alt yapısı olmayan şehirlerin kentleşmesinin mümkün olmayacağı kanaatiyle benden önceki başkanıma teşekkür ediyorum,  ihalesi yapılmış olan kanalizasyon çalışmamız hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah 2014 yılının sonu itibariyle tamamlanacak ve  su ihalemizde yaptık bugün yarın inşallah onunda  çalışmaları başlayacak ve 2015 yılının sonu itibariyle tamamlanacaktır. Sayın Bakanım bu anlamda alt yapısı tamamlanan şehrimizin  yol ve asfalt çalışmalarının  tamamlanabilmesi için  çok ciddi bir kaynağa ihtiyacımız var. Bayburt bütün bu çalışmaları İller Bankası’na borçlanarak yapıyor ama üst yapı bedelinin Bayburt'umuza sizlerden devletimizden talep ediyoruz. Biz buna pozitif ayrımcılık diyoruz. Bunu hak ettiğimizi düşünüyoruz. Saygılarımla bunu size arz ediyorum.”
 
Bakan Davutoğlu ise “Bayburt için yapabileceğimiz hizmetleri milletvekilimizle, belediye başkanımızla, Ankara’daki arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz. İnşallah bu ihtiyaçlarınız konusunda işin takipçisi olacağız” dediği konuşmasında şunları söyledi:

“Her şeyden önce ben sizlere çok teşekkür ediyorum. Sayın belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Seçim başarısından dolayı kutluyorum. Her seçimde Bayburt yüzümüzü ak çıkardı. Onun için herkes kendini Bayburtlu addeder. Sayın cumhurbaşkanımız da bugüne kadar kendisini Bayburt’un ikinci milletvekili olarak zikrederdi. Bu ziyaretten sonra Bayburt kabul ederse bende üçüncü milletvekilinizim. Bölge ziyaretim programımda Bayburt’a gelmek benim için bir şarttır. İnşallah daha sık sık geleceğiz. Bayburt, nüfus ya da yüz ölçüm olarak küçük görülebilir ama Bayburtlunun mangal gibi yüreği ve muhabbeti herkesçe malumdur. Bayburt, bu toprakların kuzeyden ve doğudan kalesidir. Helikopterle Kafkas dağlarından Anadolu yaylasına inerken çok duygulandım. Kuzeydoğusunda Kafkas dağları, güneyinde Anadolu yayları olan Bayburt, yukardan bakınca bir kilit gibi duruyor. Sanki buradan geçen herkes Bayburt’a hesap verecek. Erzurum’da da aynı görüntüyü gördüm. Bayburt, kötü niyetle geleni durdurur, iyi niyetle geleni muhabbetle bağrına basar. Ta 93 Harbi’nde Kafkas Cephesi’nde hep direnç noktasıdır. Aynı zamanda Bayburt Anadolu’nun da bir mihenk taşıdır. Her ilimizin apayrı bir kıymeti var. Artvin’de de Allah’ın lütfettiği çok güzel bir tabiat var. Ardahan ve Kars’ta derin bir kültürel izler var. Bayburt’ta her zaman ‘ben buradayım’ der. Onun için Bayburt’u niteliği itibariyle değerlendirmek lazım. Hiçbir şehrimiz küçük değildir. Kültürel bir kimliğiyle, Dede Korkut’uyla, Abdulvahhap Gazisi’yle, İslam ve Türk kimliğinin bütün unsurları numune olarak Bayburt’ta var. Ne kadar Bayburtlu tanıdıysam hepsi mert, yiğit, her an mücadeleye hazır, suyu sert kendileri mert insanlardır. Allah bu anlamda Bayburt’u aziz eylesin. Bayburt’u aziz kılmak için Rabbimiz bizi vesile kılarsa biz de ondan onur duyarız. Bayburt için yapabileceğimiz hizmetleri milletvekilimizle, belediye başkanımızla, Ankara’daki arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz. İnşallah bu ihtiyaçlarınız konusunda işin takipçisi olacağız.”

Başkan Memiş’in ehramdan üretilmiş hediyeler takdim ettiği Bakan Davutoğlu, belediye ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığı’na geçerek, parti mensuplarıyla bir araya geldi. Günü Bayburt’ta geçirecek olan Bakan Davutoğlu, yarın Bayburt’tan ayrılacak.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muharrem 10 yıl önce

Milleti din üzerinden kandırmaya devam. Ülkenin dört bir yani savaş alanı. sen nasıl dış işleri bakanısın diye soran yokmu? pkk cirit atıyor ülkede. Kredi batakları son hız artıyor.

Avatar
polis devleti 10 yıl önce

Dünyanın polisi yığılmış bir bakan için. Her zaman olduğu gibi. Gavur dedigimiz milletlerin vekilleri işe bisikletle giderken bizim vekiller bakanlar etten duvarla korunuyor. Kimden korkuyorsunuz bu kadar. Bi de yalaka ordusu pesinden gidiyo. Ne koparabilirim derdinde millet

Avatar
ALOŞ 10 yıl önce

Artık tek değil çift değil artık 3 . vekilimiz de var.

Sen korkma yeneceksin artık
Dağlar taşlar ile duyduk
Bayburt tek değil
Vekil sayısı ile üç olduk

Bayburt sorunların çözülecek
İl Nüfusun artacak
Gelecek Kara tren
işsizlikten seni kurtaracak

Bayburt Kalesini, Dedekorkut nu
Tarihi ile Sever devletini
Geçemezler teröristler senden
Bayburt Kale gibi.

Gelir Bayburt uma Bakanlar
Dinlerler Bayburt un sorunlarını
Verirler sözler, çözerler dertleri
Yaşasın Mert Bayburtlum.

selamlar

Avatar
D.Ali BARIN 10 yıl önce

Mete Başkan sorunları iyi dile getirdi.

Avatar
hakan can 10 yıl önce

artık somut işler bekliyoruz. sert mert diyen boş lafa karnımız tok.sayın bakanım helikopterle tepeden bakmışsınız Bayburt acaba bir şehire mi yoksa büyük bir köye mi benziyor daha iyi anlaşılmıştır.onun için bizde tren,hava alanı ,gibi çılgın projeler istiyoruz.bunun için size cumhurbaşkanlığı seçiminde %80 oy verdik.artık top sizde saygılar...

Avatar
Gürsel Karapınar 10 yıl önce

Tebrikler Mete Memiş bey, POZİTİF AYRIMCILIK, yerinde,haklı ve mantıklı bir istek, bu cümleyi açtığımız zaman, altı dolduruldu mu Bayburt'un sorunları çözülür.....NASIL BAŞLAYACAĞIMIZ , YOL HARİTASI ÖNEMLİ....yoksa lafta kalır...
on iki yıldır,belediyecilik ve şehircilikte yerlerde SÜRÜNÜYORUZ....

Avatar
vatandaş 10 yıl önce

Mete başkan iyi konuşma yapıp projesını sundu.Şahsen beğendim artık gerisi iktidar partisinin bakanlarına kalmış...