Davutoğlu’na ‘Başbakan’ gibi karşılama

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu akşam saatlerinde geldiği Bayburt’ta coşkuyla karşılandı.

Davutoğlu’na ‘Başbakan’ gibi karşılama
Bayburt Postası - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu akşam saatlerinde geldiği Bayburt’ta coşkuyla karşılandı. Artvin’den helikopterle Bayburt’a gelen Davutoğlu’nu Gençosman Stadyumu’nda Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve kalabalık bir grup karşıladı.

Programına Bayburt Valiliği ziyaretiyle başlayan Davutoğlu, Valilik önünde toplanan kalabalığa hitaben balkondan bir konuşma yaptı. ‘Başbakan Davut’ sloganlarıyla sık sık kesilen konuşmasında Davutoğlu, “Bayburt'un gönlümüzde ayrı yeri var. Yiğidimizin harman olduğu yerdir. Anadolumuzun sevdasının, aşkının terennüm ettiği yerdir. Allah Bayburtlular'dan razı olsun. Bayburt ayaktaysa Anadolumuzun yaylası, kalesi sağlam ellerde demektir. Bayburt Anadolu'nun hep bir kalesi, bir muhabbet deryası oldu. Bizimle buluşma konusunda bu kadar muhabbetle beklediğiniz için size bir kere daha teşekkür ediyorum. Allah şahitki Bayburt'u çok büyük muhabbetle seviyorum" dedi.



Bakan Davutoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:



“Yüzde 80, Allah razı olsun”

"Bayburt'un ayrı bir sebeple daha ziyareti fazlasıyla hak etti. Yüzde 80, Allah razı olsun. Gerçekten Bayburt bu anlamda öylesine işaret fişeği çaktı ki, sayın başbakanımızın Cumhurbaşkanı olması için en önemli mesajı Bayburtlular verdi. Bayburt'a teşekkür borçluyuz. Öğleyin sayın Cumhurbaşkanı'mızla Artvin'den görüştüm, 'Bayburt'a gideceğiz, sizin de selamınızı ileteceğim' dedim. 'O güzel diyara selam olsun' dedi. Muhabbetlerini, selamlarını iletmemi istedi. Cumhurbaşkanlığı görevini devraldıktan sonra kendisi de bizzat gelip size teşekkür edecek. Çünkü siz her türlü teşekkürü hak ediyorsunuz. Allah bu diyarları her zaman Ezan-ı Muhammedi ile şereflendirsin. Bu diyarlardaki al bayrağımızı hiçbir zaman en yüce makamlardan indirmesin. Dünyanın her yerine al bayrağı taşırken Bayburt'un güvencini, inancını ve bize inancını da taşıyoruz.”

Dua ederek indik Abdulvahap Gazi Hazretleri'nin diyarına”

“Allah şahittir ki, Bayburt bu şekilde ayakta oldukça, bize muhabbetle bağlandıkça hiçbir zorluk karşısında dünyanın hiçbir yerinde ayağımız titremeyecek. Bir an dahi hakkın ve adaletin sözcüsü olma konusunda tereddüt etmeyeceğiz. Emin olun ki, ister Kırgızistan'da, Özbekistan'da, Kaşgar'da, Urumçi'de kardeşlerimizle soydaşlarımızla kucaklaşırken olsun, ister Gazze'de oradaki mazlum kardeşlerimizle, Somali'de Afrika'da teni farklı ama yüreği Anadolu'yla atan kardeşlerimizle kucaklaşırken olsun, isterse Saraybosna'da Aliya İzzetbegoviç'in mirasını temsil ederken olsun hep arkamızda Bayburt'u, Anadolu'yu hissediyoruz. Anadolu'nun yiğit insanlarının desteğini duasını arkamızda hissediyoruz. Sizin bu desteğiniz varken dünyanın her yerinde başımız diktir. Hiçbir zorluk karşısında boyun eğmedik. Rabbimin huzurunda rükuda eğilen bu baş, Allah'ın izniyle hiçbir başka otorite karşısında eğilmeyecektir. Çünkü Bayburt'un yiğit insanları bizimle. Anadolu'nun aşk ve muhabbet dolu insanları bizimle. Biz 3 gün önce Cuma günü Kars'ta fetihinin 950. yılını idrak etmek üzere oarada Arakani Hazretleri'nin huzurundaydık. Ardahan'a geçip, ordaki kardeşlerimizle kucaklaştık. Artvin'e geçtik, kafkaslara bir selam ilettik. Sonrada Artvin'den Bayburt'a inerken helikopterle bu yalçın dağları, o dağların engin yürekli Bayburtlular'ı anarak buraya indik. Dua ederek indik, Abdulvahap Gazi Hazretleri'nin diyarına. Anadolu'nun her köşesinde selam durulacak ulu önderler vardır. Bayburt'umuz bu ulu erenlere beşiklik etmiş güzel bir vilayetimizdir. Sizinle muhabbetle kucaklaşırken size dünyanın her köşesinden, mazlumlardan selam getirdim. Arakan'ın selamını alın. Onlara sizin adınıza 'esselamüaleyküm' dediğimde binlerce kişi sizin selamınızı almıştı. Onlara selamlarını Anadolu'ya ileteceğime söz vermiştim. Allah'ın selamı dünyanın mazlumları üzerine olsun. Selçuklu'ya, Osmanlı'ya beşiklik eden bu diyarlarda kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti de, inşallah onurlu bir geleceğe hazırlanıyor. 2023 vizyonumuzda, Sayın Cumhurbaşkanımızın bu başarısıyla sizlerin desteğiyle emin bir şekilde geleceğe yürüyeceğiz. Allah sizin duasını desteğini bizden eksik etmesin. Daha nice günlerde beraber olacağız inşallah."

Bakan Ahmet Davutoğlu Valilik’teki konuşmasının ardından programına Bayburt Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı ziyaretiyle devam etti.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 10 yıl önce

Bayburta ne getirmiş kuru kuruya bir tteşekkür le bu iş olmaz

Avatar
Muharrem 10 yıl önce

PKK lı heykelini ne zaman bayburtada dikecekler acaba. sorsaydınız.

Avatar
evren kalac 10 yıl önce

adam kimi koysa yüzde seksen oy alır.helal olsun size.

Avatar
ALOŞ 10 yıl önce

Artık tek değil çift değil artık 3 . vekilimiz de var.

Sen korkma yeneceksin artık
Dağlar taşlar ile duyduk
Bayburt tek değil
Vekil sayısı ile üç olduk

Bayburt sorunların çözülecek
İl Nüfusun artacak
Gelecek Kara tren
işsizlikten seni kurtaracak

Bayburt Kalesini, Dedekorkut nu
Tarihi ile Sever devletini
Geçemezler teröristler senden
Bayburt Kale gibi.

Gelir Bayburt uma Bakanlar
Dinlerler Bayburt un sorunlarını
Verirler sözler, çözerler dertleri
Yaşasın Mert Bayburtlum.

selamlar

Avatar
Haci 10 yıl önce

Bayburt'un işi gücü şak şak olmuş.

Avatar
murat aydın 10 yıl önce

Bayburt nezaman bu işden karını görecek acaba 12 yıl geçti Bayburt köy oldu köy !!!

Avatar
Bayburt Sevdalısı 10 yıl önce

1. vekil sayın özbek çok işe yaradı ya koşkoca 12 yılda bayburtu bir o kadar daha geriye götürdü. Birde meclisde bayburtda işsizlikte göçde yok diyor..... Artık sana oyy yooookkkkk aday olda görelim demirtaşa açık oy vereceğim.

Avatar
fahri @Bayburt Sevdalısı 10 yıl önce

Bayburt sevdalısı değilsin pkk sevdalısın sen.demirtaşa açık oy vereceğim diyorsun.elini tutan yok git ver.sevdaya bak sevdaya...