Danalarını Mehmetçik için bağışlayan besiciye teşekkür

Bayburt Valisi Pehlivan, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında görev yapan askerlere destek için 800 kilogramlık "Paşa" ve 900 kilogramlık "Efe" adlı danalarını Mehmetçik Vakfına bağışlayan besici Yaya'yı tebrik etti

Danalarını Mehmetçik için bağışlayan besiciye teşekkür
Bayburt Postası - Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında görev yapan askerlere destek için 800 kilogramlık "Paşa" ile 900 kilogramlık "Efe" adlı danalarını Mehmetçik Vakfına bağışlayan besici Recep Ali Yaya'yı makamında kabul etti.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut'un da katıldığı ziyarette besici Yaya ile bir süre sohbet eden Vali Pehlivan, Yaya'dan köyünde yürüttüğü hayvancılık faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayburtlu besici Recep Ali Yaya'nın, iki danasını bağışlayarak örnek tavır sergilediğini belirterek, bu duyarlı davranışı nedeniyle Bayburt adına kendisine teşekkür ettiğini söyledi.

Türk milletini manevi olarak ayakta tutan, destekleyen en önemli unsurlardan birisinin birlik ve beraberliği ayakta tutan bu gibi yardımlaşmalar olduğuna dikkati çeken Pehlivan, "Yurdumuzun her tarafında bu duyarlı tavırların giderek arttığını görüyoruz. Herkes bu bağlamda 'Acaba bana ne düşer?' sorusunu sorup imkanları ölçüsünde, maddi imkanları varsa maddi destek, yoksa da hayır dualarını göndermek suretiyle oradaki kahraman Mehmetçiğimizi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin saygıdeğer, kahraman mensuplarını destekliyor." dedi.

Pehlivan, bu tür davranışların Türk milletinin çok önemli hasleti olduğuna vurgu yaparak, "Bu sadece bugüne de özgü değil, tarih boyunca hep böyle olmuş. Bizim milletimiz, devletimiz yüzyıllar boyunca hep huzuru tesis etmeye çalışmış, adaleti tesis etmeye çalışmış, barışı tesis etmeye çalışmış. Nitekim bugün de devletimizin o bölgede başlatmış olduğu operasyonun temel maksadı bu. O bölgede teröristleri bertaraf etmek, huzuru tesis etmek. Sadece kendi insanımız için değil orada yaşayan bütün insanlar için bunu tesis etmek." diye konuştu.

Vali Pehlivan, konuşmasının ardından Yaya'ya çeşitli hediyeler verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.