Çoruh Nehri yatağını geri istiyor!

Çoruh Nehri, üzerinde yapılan projeyi yine görünmez hale getirdi.

Çoruh Nehri yatağını geri istiyor!
Bayburt Postası -  Zaman içerisinde insan elinden çekmediği şey kalmayan Çoruh Nehri, kıyılarının umarsızca imara açıldığı Bayburt'ta, son olarak DSİ tarafından yürütülen bir projeyle betonlaştırılmaya çalışılıyor.    

Çoruh Nehri'ni Bayburt'a kazandırmak amacı ile başlatılan fakat ilk başladığı günden bu yana toplumun büyük bir kesiminden tepki gören proje halen yürütülmekte. Özellikle nisan ve mayıs aylarında coşkun akan Çoruh Nehri, şu günlerde mevcut projeyi görünmez hale getirdi. Yayalar için yapılan bölümün tamamen su ile kaplı olması 'Çoruh yatağını geri istiyor' yorumlarını da beraberinde getirdi. 

Duruma sosyal medya hesapların tepki gösteren vatandaşlar, projenin ısrarla yürütülmesine tepki göstererek, 'betonlaşmaya dur' diyorlar.

Haber: Murat Okutmu
ş    



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
M.T.K 5 yıl önce

ülke niçin batıyor bu örnek yeterli. Bİr proje yapılırken bunun getirisi götürüsü nedir araşıtırılmıyor,. Türkiyenin en hızlı akan nehri Çoruh Nehri ne bir fizibilite raporu ne bir araştırma. sırf yaptık desinler diye milyonların betona gömüldüğü bir anlayış. böyle projeler yapılarak ülke ekonomisi battı. bu proje amacına ulaşmaz. hiç değilse betonları kaldırın da eski görüntüsüne kavuşsun.

Avatar
Samet 5 yıl önce

Bu yapılanların hesabını nasıl verecek yetkililer. Bir sürü fakir fukara insan evsiz barksız yaşarken siz nehre çimentoyu akıttınız. Beceremediniz! Şimdi gelinen durum içler acısı...
Kaç senedir toz içerisinde yürüyoruz bu yolu. Kaldırım yok yağmur yağdığında yanımızdan her geçen araç üstümüzü ıslatıyor. Bayburtun hali Duyanlara duymayanlara ibret!

Avatar
tamer 5 yıl önce

proje dedikleri şey, nehrin içini betonla doldurmaktan ibaret...

Planlı, adam akıllı bir proje olsaydı turist bile çekebilirdi. Bir iş yapalım dediler ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Yazık ettiler nehre!

Avatar
Bahir Oltulu 5 yıl önce

Elbette Çoruh kendi yatağını isteyecek ve geri alacaktır.
Bu memlekete iyilik yapmak isteyen ve seven Çoruh'un önüne set çekmesin !
Gidin bakın dünyanın neresinde ve hangi coğrafyada böyle bir yanlış yaklaşım var.
Aklın yolu birdir demiş atalarımız. Onların sözünü dinleyelim.
Ahmet Çağıldak ağabeyim onca yazdı bu konuda.
Dönüp dönüp okuyalım. Dediklerine kulak verip hakkını teslim edelim.
Çoruh Çoruh olarak kalsın.
Çoruh'u beton ile kuşatmak onun canına kastetmektir.
Bayburt'lu kardeşlerim Çoruh'un ruhunun künhüne vardığında iş işten geçmemiş olsun.

Avatar
bayburt halkı 5 yıl önce

ak parti bayburt yönetimi,çoruh projesini(yıldırım çayı.!!!),iptal ederler,edep yahu.!!!

Avatar
Ahmet 5 yıl önce

israf

Misafir Avatar
al sepetten 5 yıl önce @Ahmet

katliam var katliam ne israfından bahsediyorsun

Beğenmedim! (1)
Avatar
Şafak Güngör 5 yıl önce

Biz Çoruh'la ilgili her projenin altına, Çoruh'a gem vurmayın dedik, Çoruh özgür olmalı, Çoruh'tan aldığınız Çoruh mutlak birgün sizden geri alır dedik, ama çok bilmiş belediyeci abilerimize dinletemedik. Sonuç Çoruh kendine ait olanları geri aldı, yaptığınız masraf heba oldu.

Avatar
çemçüllü 5 yıl önce

tokatta şehrin içine su pompalanıp nehire kayık indirilıyor şehire turist çekiliyor bizimkilerde olan nehri betona boğup bayburtun can damarını kesiyorlar. zaten önene set çeke çeke su koymadınız çoruhta bari bırakın doğal aksın. bayburta ve çoruha bir iyilik yapmak istiyorsanız kirliliğe önlem alın tuvalet sularını çoruha bağlamaktan vazgeçin sadece çoruh değil köylerdeki tuvalet ve pis su boruları derelere bağlandı kendi kendimizi öldürüyoruz

Misafir Avatar
a.raci polat 5 yıl önce @çemçüllü

HATA BAŞTA YAPILMIŞ,ÇORUH İSMİ "YILDIRIM ÇAYI"OLUNCA OLANLAR OLMUŞ
YETMEDİ,İL BAŞKANI YİNE AYNI,???

Beğenmedim! (0)