Çoruh Nehri Geçişi Projesi 2. Etabıyla yeniden gündemde

Çoruh Nehri Şehir Geçişi Projesi 2. Etap çalışmaları Bayburt Valiliği’nde düzenlenen toplantıda geniş kapsamlı ele alındı.

Çoruh Nehri Geçişi Projesi 2. Etabıyla yeniden gündemde
Bayburt Postası - Vali Cüneyt Epcim başkanlığındaki toplantıya Milletvekili Fetani Battal, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat ile Merkez İlçe Başkanı Resul Kaya katıldı.

Toplantıda Çoruh Nehri Şehir Geçişi Projesi üzerine gerçekleştirilen detaylı görüşmeler sonrası alanda incelemeler yapıldı. Vali Epcim, projenin ikinci etabına ilişkin ön çalışmaların DSİ tarafından hazırlandığını belirtti. Vatandaş taleplerini merkeze alarak bir çalışma gerçekleştirileceğini bildiren Vali Epcim, katılımcılara teşekkür etti.

Milletvekili Fetani Battal ise Çoruh Nehri Şehir Geçişi 2. Etap projesi üzerinde çalışmaya devam ettiklerini kaydetti. Projenin şehrin ortak kanaatine göre şekilleneceğine dikkat çeken Milletvekili Battal, “Bu bizim için çok önemli. Bu hususta Valimizle, Belediye Başkanımızla, İl Başkanımız ve Merkez İlçe Başkanımızla projenin ön görüntüleri hususunda kanaatler sahibi olduk. Alanda yapacağımız gözlemlerin ardından tekrar Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü ve Bakanlığımız ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Arzumuz Çoruh’u Bayburt’un arzu ettiği zemine yerleştirmek olacaktır.” diye konuştu.

Daha dünden bir hatırlatma!

Çoruh Nehri 1. Etap çalışmasında, Bayburt sevdalısı işin ehli insanların gazetemizde yayınlanan uyarı niteliğindeki makale ve raporları dikkate alınmamış, Çoruh'un tüm dokusuyla oynanmış, yatağına betonlar dökülmüş ve sonunda milyonlarca canlının hayatı da hiçe sayılarak Çoruh Nehri bir kanala dönüştürülmüştü. Ve dahi, proje yapılmadan önce yine böylesine toplantılar yapılmış, Bayburt'a yakışacak bir projenin hayata geçirileceği duyurulmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
A .Şentürk 4 yıl önce

Sayın valim,STK lar nerde?Mimarlar mühendisler odası nerede?Çoruhun kaderini market işleten mi, öğretmen il başkanı mı belirleyecek?Yazık bu vilayete..HERKESİN BAYRAMI MÜBAREK OLSUN

Misafir Avatar
bayburt 4 yıl önce @A .Şentürk

Kardeş demek oluyor ki bu memlekette başka adam yok. Yapılır biter, o zaman eleştirmeye başlarız.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Brt1907 4 yıl önce

Bırakın çoruh özgür aksın...

Avatar
Arif hikmet 4 yıl önce

Şehir parkı karşısındaki şaheseri(!) yaptıran daha iyi bilir.Çoruhu bırakın dağın tabii hali de yok oldu. Ora ne olacak? Ayıp yoldan geçen herkes dağdaki ucubenin ne olduğunu merak ediyor.Dağın tabii hali de yok oldu.

Avatar
büyük vebal 4 yıl önce

yaptıklarınızın hesabını nasıl vereceksiniz acaba çoruhu görenin içi sızlıyor!

Avatar
Bayburt halkı 4 yıl önce

HEP AYNI ŞEYLER! Daha önce yapılan kanal projesinin devamı bu, aynı hatalar yapılacak. İş ehline bırakılmalı, yöneticiler sadece bu işe vesile olabilir. Çoruh nehrine uygun kentsel ölçekte tasarım bu alanda eğitim almış tecrübeli mimarlar ve mühendislere bırakılmalıdır. Israrla projenin DSİ'ye verilmesinin mantığı ne?

Avatar
Temuçin 4 yıl önce

Bayburt neyi bekliyor?
"Eğer mertsen;
Çoruh'u kara zından duvarlarından kurtarırsın.
Çoruh, Bayburtlunun cıbıl ayaklarına hasret kaldı.
Bu hasreti dindirirsin...”
Ali Kemal Temuçin
02 Mayıs 2014, 00:26 (Bayburt Postası)

Avatar
Hayri 4 yıl önce

Bayburt`u üc tane adama vermisler sanki "Al ne yaparsan yap der gibi!" Kim ne yapti bu azgtin nehre ki nehir dereye dönüsmüs. Yetmemis etrafina beton basip su kanalina dönüstürmüsler!

Avatar
yanlış 4 yıl önce

biz yaptık oldu mantığından vaz geçin bu memleketin en akıllıları siz degilsiniz emin
olun türkiyenin bütcesini oraya harcasanızda o betonların hepsi yı.kı.la.cak.bu memleket sahipsiz degil sizin gibi beton gafalılara galmiyacağ posta bu yazıyı yaz mesuliyet bana ait