Çoruh Nehri daha temiz akacak

Bayburt’un kadim tarihinin Bayburt Kalesiyle birlikte en büyük tanığı olan Çoruh Nehri, artık kanalizasyon sularından arındırılmış olarak temiz ve kokusuz bir şekilde geleceğe akmaya devam ediyor.

Çoruh Nehri daha temiz akacak
Bayburt Postası - Bayburt’un kadim tarihinin Bayburt Kalesiyle birlikte en büyük tanığı olan Çoruh Nehri, artık kanalizasyon sularından arındırılmış olarak temiz ve kokusuz bir şekilde geleceğe akmaya devam ediyor.

Bayburt Belediyesi tarafından alt yapı çalışmalarının tamamlanması ve atık su arıtma tesisinin faaliyete geçirilmesi ile birlikte hem kanalizasyon sularından hem de bu suların neden olduğu pis kokulardan kurtulan Çoruh Nehri kenarında gezintiye çıkan vatandaşlarımız artık rahatsız olmuyor.

"Çoruh olumsuzluklardan arındırılıyor"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş alt yapı çalışmalarımızın tamamlanması ve atık su arıtma tesisinin faaliyete geçmesiyle birlikte yıllarca kanalizasyon sularının akması nedeniyle kirlenen Çoruh Nehrinin bu olumsuz durumdan kurtarıldığını belirtti.  

Yıllar boyunca vatandaşları neden olduğu kötü koku ile rahatsız eden ve şehrin incisi, nazar boncuğu Çoruh Nehri'nden uzaklaşmalarına neden olan bu sorunu da halledip Bayburt’un tekrar Çoruh’a yüzünü dönmesini sağladıklarını ifade eden Başkan Memiş, “Elhamdülillah hemşehrilerimiz artık Çoruh Nehri kenarında kötü koku sorunu olmadan yürüyebiliyor. Alt yapı çalışmalarımızın tamamlanmasıyla beraber belediye sınırları içerisinde hiçbir kanalizasyon artık Çoruh Nehrine akmıyor. İnşallah gelecek nesillere sağlık çevreye sahip ve sorunlarından arınmış bir Bayburt bırakacağız” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Çoruh Nehri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.