Çatıksu'da dev mantar bulundu

Aydıntepe ilçesine bağlı Çatıksu köyünde yaşayan Yemani Yıldırım, Vank mevkisinde 2 adet dev mantar buldu.

Çatıksu'da dev mantar bulundu
Bayburt Postası - Aydıntepe ilçesine bağlı Çatıksu köyünde yaşayan Yemani Yıldırım, Vank mevkisinde 2 adet dev mantar buldu.

Yıldırım, sabah saatlerinde köylülerle Vank mevkisinde beyaz bir şey gördüklerini ve bunun ne olabileceği üzerine iddiaya girdiklerini söyledi.

Geçen yıl da "Kuşbaşı" bölgesinde 8 kilogramlık mantar bulduklarını belirten Yıldırım, "Güneş vurunca bir şey parladı. Biz de bunun üzerine köylülerimizle mantar mı? taş mı? poşet mi? diye iddialaştık." dedi.

Köylüleri ile yaptıkları iddia üzerine Vank mevkisine geldiğini ifade eden Yıldırım, "Baktım ki tek bir kökte iki mantar. Biri büyük diğeri ondan biraz daha küçük. Mantarları bulundukları yerden alarak köye getirdim. Tarttığımda mantarların biri 4 kilo 350 gram, diğeri ise 3 kilo 600 gram geldi." diye konuştu.

Mantarların her yıl ilkbahar mevsiminde yetiştiğini anlatan Yıldırım, bu mantar türünü köylerinde "ot mantarı" olarak bildiklerini ve yediklerini de kaydetti.AA



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.