Çatıksu'da 8 kilogramlık mantar bulundu

Bayburt merkeze bağlı Çatıksu köyünde dağlık alanda 8 kilogramlık mantar bulundu.

Çatıksu'da 8 kilogramlık mantar bulundu
Bayburt Postası - Bayburt merkeze bağlı Çatıksu köyünde dağlık alanda 8 kilogramlık mantar bulundu.

Esnaf Faik Kılıç (55), Çatıksu köyünde ağabeyi Köksal Kılıç'ın bulduğu mantarı, Cumhuriyet Caddesi'ndeki iş yerinde sergiliyor.


Kılıç, ağabeyinin, komşularıyla köy kahvehanesi önünde otururken "Kuşbaşı" dedikleri dağlık alanda büyük beyaz bir şey gördüğünü anlattığını söyledi.

"Köylülerin kimisi taş, kimisi mantar demiş. Ağabeyim sürekli mantar toplamaya gider. Gördükleri şeyin mantar olduğunu anlamış." diyen Kılıç, tarttıkları mantarın 8 kilogram geldiğini belirtti.

Köyde doğup büyüyen biri olarak yıllardır mantar topladığını ifade eden Kılıç, ancak bu büyüklükte mantarı ilk kez gördüğünü vurguladı.

Mantarın zehirli olabileceğinden şüphelendiklerini bildiren Kılıç, "Mantarı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerine göstereceğiz, yenilip yenilemeyeceğini öğrenmek istiyoruz." diye konuştu.

Kılıç, iş yerine gelenlerin, cep telefonuyla mantarın fotoğrafını çekip, bunu arkadaşlarıyla paylaştığını sözlerine ekledi.AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.