Çanakkale Zaferi ve şehitler anıldı

Bayburt'ta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. Yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Çanakkale Zaferi ve şehitler anıldı
Bayburt Postası - Bayburt'ta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. Yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Şehit Osman Tepesi'ndeki Bayburt Şehitliği'nde düzenlenen törende Şehitler Anıtı'na Bayburt Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ile Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin çelenkleri sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayrettin Haluk Akkoyunlu, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. 
Akkoyunlu, Çanakkale'nin Türk tarihinin en hüzünlü zaferi olduğunu belirterek, "Yokluklar içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına topyekun direnişinin gerçek bir hikayesidir. Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bu onur düşmana sadece silahlı mücadeleyle değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de dünyaya baş eğdiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, onun silah arkadaşlarına ve kahraman mehmetçiklere aittir." dedi. 

Törende, yetkililer şehit mezarlarına karanfiller bıraktı. 

ŞADDER'e ziyaret

Öğretmenevi'nde şehit yakınları ve gazilerle biraraya gelen Vali Odabaş, daha sonra Bayburt Şehit Aileleri Dayanışma Derneği'ni (ŞADDER) ziyaret etti. Vali Odabaş, ŞADDER ziyaretinde dernek başkanı Hayrettin Haluk Akkoyunlu, yöneticiler ve şehit yakınları ile bir süre görüştü.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.