“Çanakkale ve Kop, iki büyük destan!”

AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, 18 Mart Şehitleri Anma Günü, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100’üncü yıl dönümü ve Kop Savunması'nın 99. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“Çanakkale ve Kop, iki büyük destan!”
Bayburt Postası - AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, 18 Mart Şehitleri Anma Günü, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100’üncü yıl dönümü ve doğu cephesi olan Kop Savunması'nın 99. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kobal; “Çanakkale'de verilen mücadele ile tarih boyunca destanlar yazmış olan aziz milletimiz; zekâsını, cesaretini ve askeri gücünü tüm dünyaya göstermiştir” dedi.

Çanakkale kahramanlarının bu destanı; birlik ve beraberlik ruhu içerisinde vatan ve bayrak sevgisi uğruna canını seve seve vererek yazdığını ifade eden Kobal, Mehmetçiklerimizin, "Çanakkale geçilmez" nidasıyla tarihe yeni bir yön tayin ettiğini söyledi.

“Kop savunması, ikinci Plevne’dir”

Çanakkale’de büyük destan yazılırken, aynı tarihlerde, bir başka büyük destanın da Bayburt’ta, Kop dağında yazıldığına dikkat çeken Kobal, Mareşal Fevzi Çakmak’ın “Kop savunması, ikinci Plevne’dir” sözüne yer verdiği açıklamasında şunları kaydetti:

“Tam 99 yıl önce Çanakkale Savaşı henüz devam ederken 1916 yılının Mart'ında başlayan ve aynı yıl Temmuz ayına kadar süren Kop Savunması, Rus Ordusu’nun Anadolu'yu tamamen işgalini engellemiştir. Kahraman ecdadımız; tarih boyunca verdiği mücadelelerde olduğu gibi; Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, İzmir’de, Sakarya’da ve Bayburt’ta, bu vatanın her karış toprağında destanlar yazmış, başta Çanakkale ve tarihe “ikinci Plevne” olarak geçen Kop olmak üzere, tüm yüce siperleri kanlarıyla sulamıştır. Al kanlara bulanmış bu mukaddes toprakları bizlere emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.