Çanakkale Şehitleri tüm yurtta ve Bayburt'ta yad edildi

18 Mart Şehitler Günü Bayburt'ta bir dizi etkinlikle kutlandı. Bayburt'ta ilk tören İmaret Tepesi Şehitliği'nde gerçekleşti.

Çanakkale Şehitleri tüm yurtta ve Bayburt'ta yad edildi
Bayburt Postası - 18 Mart Şehitler Günü Bayburt'ta bir dizi etkinlikle kutlandı. Bayburt'ta ilk tören İmaret Tepesi Şehitliği'nde gerçekleşti. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene; Vali Vekili Ali Gökay, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Mehmet Nail Yiğit, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, CHP İl Başkanı Nazım Keskinoğlu, MHP İl Başkanı Süleyman Burç, Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Hayrettin Haluk Akkoyunlu, gaziler ile şehit ve gazi aileleri katıldı.



Programda günün anısına konuşmayı Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Akkoyunlu yaptı. Milletlerin tarihinin kahramanlarla yükseleceğini belirten Akkoyunlu, "Kahramanları olmayan bir milletin tarihi sığ ve durgun bir göl gibidir. Büyük Türk milletinin mazisi sayısız kahramanlarla ve destanlarla doludur" dedi.

Konuşmasında, Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitleri'ne adlı şiirine de yer veren Akkoyunlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bayraklar memleket ufkunu baştanbaşa donatıyorsa, siz göğsünüzü siper ettiğiniz için düşmana, siz canınızla beslediğiniz, kanınızla suladığınız içindir toprağı, Şimdi biz, her 18 Mart geldiğinde, başımız minnetle eğilirken, övüncünüzle doluyor göğsümüz. Söze sığmıyorsunuz, marşlardan taşıyorsunuz.. Aziz hatıranızı gururla yâd ediyoruz. Ruhunuz şâd olsun."

İmaret Tepesi'ndeki törenin ardından Şehit Aileleri ve Dayanışma Derneği'nin yeni hizmet yerinin açılışı yapıldı  Şair Zihni Kültür Merkezi'nde devam eden etkinlikler çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü'nce program düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Bayburt Anadolu Lisesi Müdürü Hayri Kocabey tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Tarih öğretmeni İsmihan Şahin'in günün önemine dair konuşma yaptığı programda öğrenciler tarafından şiirler okunarak gün dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.