Buz Eritme Sistemi ilk kez Kışla Çeşmesi yokuşunda uygulanacak

Bayburt Belediyesi kentte bir ilki gerçekleştirerek kar-buz eritme sistemini hayata geçiriyor.

Buz Eritme Sistemi ilk kez Kışla Çeşmesi yokuşunda uygulanacak

Bayburt Ppostası - Bayburt’ta araç trafiğinin yoğun olduğu Kışla Çeşmesi rampası, kış aylarında araç sürücülerinin korkulu rüyası olmaktan çıkıyor. Bayburt Belediyesi Kışla Çeşmesi Kar-Buz Eritme Sistemi Projesi kapsamında rampa ısıtma sistemini uygulamaya koyarak kentte bir ilki gerçekleştiriyor.

Uygulamanın ilk denemesi yapılacak olan Kışla Çeşmesi rampasında belediye ekiplerince asfalt kazıma işlemi başlatıldı. Rampada tabana döşenecek ısıtma sisteminin ardından tekrar asfalt uygulaması yapılarak kar-buz eritme sistemi tamamlanmış olacak. Kar yağışıyla birlikte otomatik olarak çalışacak olan kar-buz eritme sistemi sayesinde rampadaki buzlanma olayı tarihe karışacak. Bu kış ilk kez Kışla Çeşmesi rampasında devreye girecek olan kar-buz eritme sistemi önümüzdeki yıldan itibaren şehrin ihtiyaç duyulan diğer noktalarında da hayata geçirilecek.

Çalışmaları yerinde takip eden Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Göreve gelmeden önce şehrimize vaat ettiğimiz bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bayburt Belediyesi olarak kış koşullarının ağır geçtiği şehrimizde elzem sorunlardan biri olan rampalardaki buzlanma olayına neşter vuruyoruz. Kış aylarında araç sürücülerinin zor anlar yaşamasına sebep olan buzlanma sorununu ortadan kaldıracak olan kar-buz eritme sistemi projemizi hayata geçiriyoruz. Sistemi ilk olarak bu kış mevsiminde Kışla Çeşmesi rampasında uygulamaya başlayacağız. Hava +5 derecenin altına düştüğünde asfalt üzerindeki nem sensörleri buzlanma ya da kar yağışı gördüğünde sitem otomatik olarak devreye girecek ve eritme yaptıktan sonra sitem devreden çıkacaktır. Buzlanmanın ortadan kalktığı rampada araç sürücüleri rahat bir şekilde yoluna devam edecektir” diye konuştu.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Garip 3 yıl önce

Bide singah tan aşağı inerken mazgallari yolla tan sıfır yapsanız çok iyi olacak

Misafir Avatar
HASAN 3 yıl önce @Garip

Bayburt'un en önemli yollarından biri olan şingah mahallesindeki yolda bulunan çukur mazgallardan kaçarken başka bir araba ile çarpışmamak mümkün değil. Ya çok zor bir iş de değil. Bu yolun acilen elden geçirilmesi gerekir. Tek şerit, üstelik düz de değil, trafik aşağıdan ve yukarıdan çok yoğun akıyor. Yolun genişletilmesi için gerekirse istimlak yapılmalıdır. İlgililere önemle duyurulur.

Beğenmedim! (0)
Avatar
selim 3 yıl önce

Gerçekten büyük sorunlardan biri bence esentepenin sorununu alt geçitle çözülmesi lazım önceden yanlış yapıldı ama en azından kısa süreliğinede olsa araç sorununu çözer yaya sorununun da çözülmesi lazım

Avatar
Laedri 3 yıl önce

Büyük başkan maşAllah tebrik ederim