Büyük önder Atatürk’ü özlemle andık

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yılında Bayburt’ta törenlerle anıldı.

Büyük önder Atatürk’ü özlemle andık
Bayburt Postası - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yılında Bayburt’ta törenlerle anıldı.

Bayburt Ortaokulu'nda Atatürk anıtı önünde düzenlenen ilk tören, çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törende, saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla bayraklar yarıya indirildi.

Törene, Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Fen Lisesi’nden alkışlanacak program 

Anma programları kapsamında daha sonra Bayburt Fen Lisesi öğrencilerince Şair Zihni Kültür Merkezi'nde etkinlik gerçekleştirildi. Tarih öğretmeni Özlem Özdemir’in Atatürk’ün hayatını konu alan konuşmasının ardından okul öğrencileri tarafından şiirler okundu.

Okul öğrencilerinden Kadercan Top’un Atatürk’ün sevdiği ‘Bir Fırtına Tuttu Bizi’ ve ‘Bülbülüm Altın Kafeste’ adlı türküleri seslendirmesi ile devam eden program, ‘Atatürk’ konulu orotoryo gösterisi ile son buldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu 69 6 yıl önce

Halen Mustafa Kemal Atatürk'e Atatürk diyemeyenler utansın koskoca Cumhurbaşkanı Atatürk diyor bazıları halen muhalefet ediyor Gazi Mustafa Kemal diyor reise muhalefet edilmez