Belediye Başkanlarından istihdam için güç birliği

Bayburt’ta istihdam oluşturmak, kentin doğal ve bitkisel ürünlerini daha geniş bir piyasaya sunmak amacıyla güç birliğine giden belediye başkanları ilk toplantılarını gerçekleştirdi.

Belediye Başkanlarından istihdam için güç birliği
Bayburt Postası - Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, Demirözü Belediye Başkanı Arslan Gürer, Arpalı Belediye Başkanı Abdurrahman Polattimur ve Gökçedere Belediye Başkanı Yavuz Bakır bir araya gelerek oluşturulması düşünülen birlik ya da şirketin ön görüşmesini yaptılar.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Bayburt Belediye Başkanı Pekmezci, ‘Birlikten Kuvvet Doğar’ atasözünden yola çıkarak güç birliğine gittiklerini ve bu vesileyle Bayburt’ta istihdam alanları oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

İstihdamı artırma, kentin doğal ve bitkisel ürünlerini daha geniş bir piyasaya sunmak adına bütün belediye başkanlarıyla birlikte bir çalışma içerisinde olduklarını dile getiren Başkan Pekmezci, “Amacımız üreten bir yapıyı oluşturmak. Bayburt’taki işsiz olan hemşehrilerimizi kendi ürettikleriyle hayatını devam ettirme adına bir çalışma içerisinde olduk. Ön bir görüşme gerçekleştirdik. Bütün belediye başkanlarımızla iki ayrı alternatifi konuştuk. Alternatiflerden biri ‘birlik’ oluşturmak, bir diğeri de ‘şirket’ oluşturmak. Her iki konuda hazırlanan ön çalışmayı kendilerine verdik. Belediye başkanlarımız da bu iki ayrı alternatif çalışmayı değerlendirecekler. Bir sonraki yapacağımız toplantıda birlik mi şirket mi konusunda karar vereceğiz. Buradaki en büyük hedefimiz Bayburt’ta işsiz vatandaşımıza çare olmak ve Bayburt’un geçmişteki o iyi günlerinde ürettiği bir takım doğal ürünleri günümüze taşımak. Bütün belediye başkanlarımızla bu konuda çalışma yapmak istiyoruz” şeklinde açıklamada bulundu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu 4 yıl önce

Üniversiteye de bir çeki düzen verin sayın başkanlar. Akademisyen alımlarında özellikle Bayburtlu olanların hakkını yiyorlar. Bu şekilde benim bildiğim 5 kişi var.

Avatar
DERTLİ VATANDAŞ 4 yıl önce

SAYIN BELEDİYE BAŞKANIM HÜKMÜ PEKMEZCİ .ARGÜL SİTESİNDE SU PATLADI BELEDİYE EKİPLERİNİZ GELDİ YAPTILAR FAKAT SÖKÜLEN KALDIRIM TAŞLARINI GELİŞİ GÜZEL ATTI GİTTİLER TAM 30 GÜNDÜR DEFALARCA GEREK SÜREYYA TÜRKMENLİ BEYE,GEREK EMRE KİKİ BEYE SÖYLEMEMİZE RAĞMEN VHATSAPDAN RESİMLERİNİ ATMAMIZA RAĞMEN HERGÜN HATIRLATMAMIZA RAĞMEN HİÇ BİR GELİŞME OLMADI ARTIK BMERE YAZMAYA KARAR VERDİK HABER DE YAPTIK SESİMİZİ BELKİ BU ŞEKİLDE DUYURACAĞIZ ARAÇLARIMIZI PARK EDEMİYORUZ ZATEN PARK SIKINTISI VAR .1 AYDIR MAĞDURİYET YAŞIYORUZ .

Avatar
Bayburt 4 yıl önce

boşuna...

Avatar
Bamsibeyrek 4 yıl önce

Birlik kurulmasi iyi olur trakya birlik yada fisko birlik gibi..enazindan isci olacak insanlar az bir paraya özel sektorun altinda ezilmez bayburta gelen girisimcileri goruyoruz cok azparaya cok is bekleyip sonrada bayburt insanının tembelliginden yakiniyolar istiyolarki millet bedava calissin belki birlik kurulursa millet gecinecek kadar para kazanabilir

Avatar
Paslanan Gözgüden Yansıyan Siret 4 yıl önce

Yeni hastane açılıyor.Daha temeli atılmadan parti yönetimi istihdamı bitiriyor.Fakir,fukaranın haberi bile olmuyor.Kurumlara mühendis alınıyor.Sadece işe başlayan kişinin mevzudan haberi oluyor.Istihdama ve şeffaflığa ihtiyaç vardır.Gına geldi sizin torpilinizden de partinizden de...

Avatar
ali 4 yıl önce

Bir an önce her belediye bünyesinde çalıştırmak üzere eleman almalı şirket kursunlar yeni iş alanları oluştursunlar insanlarda ekmek parasını kazansın yoksa göç önlenemez sayın başkanlara teşekkür ederim inşAllah olumlu sonuçlanır

Avatar
muhterem 4 yıl önce

şehit,osman,dağı,tüneli,ne,zaman,yapılacak,sn,başkana,duyrulr