Bayburt’un yeni Valisi Ali Hamza Pehlivan

Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi'yle, 41 ilin valisi değişti, 19 ilin valisi merkeze çekildi, 12 kaymakam valilik görevine yükseltildi.

Bayburt’un yeni Valisi Ali Hamza Pehlivan
Bayburt Postası - Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu Bayburt'a veda ediyor. Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi'yle, 41 ilin valisi değişti, 19 ilin valisi merkeze çekildi, 12 kaymakam valilik görevine yükseltildi.

Yeni kararnameye göre Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu Bitlis Valiliğine atanırken, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ise Bayburt Valiliğine atandı.

Ali Hamza Pehlivan kimdir?

Rize’nin Hemşin İlçesinde 1977 tarihinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Hemşin’de tamamladı. Bir yılı İngilizce hazırlık sınıfı olmak üzere 5 yıllık lisans eğitimini, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünde 1999 yılında başarı-onur belgesi sahibi olarak tamamladı. Aynı yıl İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazandı ve Mayıs 2000 tarihinde Artvin İli Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Rize-Pazar İlçesinde Kaymakam Refikliği, İçişleri Bakanlık Merkezinde Mülkiye teftiş stajını yaptı. Ekim 2000-Mart2001 tarihleri arasında Milli Güvenlik Akademisinden 49.Dönem Müdavimi olarak mezun oldu. Mart-Eylül 2001 tarihleri arasında Samsun’un Ladik İlçesinde Kaymakam Vekilliği görevi yaptı. 2001-2002 yılları arasında İngiltere-Exeter Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi mastırını tamamladı. Mastır tezini, Yeni Kamu Yönetimi, Yönetişim gibi fikir akımları ile İngiliz Hükümetlerinin Kamu Yönetimi alanında yaptığı Reform Çalışmalarından hareketle en yeni reform paketlerinden biri olan ‘Kamu Hizmet Sözleşmeleri’ içinde ‘Hesapverebilirlik’ anlayışı hakkında yazdı.  

Ordu’nun Akkuş ilçesinde bir süre Vekil Kaymakam olarak görev yaptıktan sonra İçişleri Bakanlığının düzenlediği Kaymakamlık Kursuna katıldı. Kaymakamlık Tezini “Dünyada ve Türk İdari Yapısında Elektronik (e) Devlet Anlayışı” konusunda yazdı. Nisan 2003 tarihinde Giresun-Doğankent Kaymakamı olarak atandı. Ekim 2003-Ekim 2006 tarihleri arasında Erzincan-Kemah Kaymakamı, 01 Kasım 2006-10.09.2008 tarihleri arasında Hakkari Vali Yardımcısı, 21.09.2008-12.03.2012 tarihleri arasında Piraziz Kaymakamı ve aynı zamanda (son yedi aylık dönemde) Giresun Vali Yardımcısı olarak, 23.03.2012- 25.07.2015 tarihleri arasında Göksun Kaymakamı olarak  görev yaptı.

Piraziz Kaymakamlığı döneminde Aralık 2008-Aralık 2009 tarihleri arasında 12 ay süren askerlik hizmetini Personel Asteğmen olarak yerine getirdi. Görevi süresince pek çok meslek içi eğitim ve seminer programına iştirak etti. Bu bağlamda 2010 yılı Ocak- Şubat ayları içinde(bir buçuk ay) İçişleri Bakanlığı himayesinde yürütülen bir program dahilinde Virginia Commonwealth Ünüversitesi’nde kamu yönetimi, kamu ve maliye politikaları, hukuk, güvenlik ve benzeri konularda düzenlenen seminerler ile ülkenin devlet, özel sektör ve toplumsal yapısı, uluslar arası  kuruluşlar, bilimsel, teknolojik ve sektörel faaliyetler konularında bilgi ve tetkik gezi programlarına katıldı. 28.06.2015 tarih ve 2015/398 sayılı Müşterek Kararname ile İznik Kaymakamı olarak atanan ve 02.08.2015 tarihi itibariyle İznik’deki görevine başlayan Ali Hamza Pehlivan, evli ve bir çocuk babası olup iyi derecede İngilizce bilen Pehlivan, 21 Haziran 2017 tarihli Valiler kararnamesiyle Bayburt Valisi olarak atandı.

Anahtar Kelimeler:
Ali Hamza Pehlivan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan 7 yıl önce

Mevcut vali cok iyiydi, protokol valisi degildi kesinlikle... calisan ve bizzat gözetleyen ve Bayburt insanina cok yakin bir kisilikti.Yazik oldu Bayburt`a her zamanki gibi!

Avatar
Mevcut valimiz 7 yıl önce

Mevcut valimiz kalender bir insandı ama görev süresi kısa oldu , yeni görevinde Allah yar ve yardımcısı olsun

Avatar
memleketi tanımadan 7 yıl önce

bir yıl olmadan vali değişiyor bir yılda bir vali çok kabiliyetli olsa ne yapabilir ancak sistemi öğrenir tam iş yapılacak hayda tayin çıktı Baayburtta baktığımızda en başarılı valilere uzun süre kalanları göreceksiniz.hem ismail valimiz hem mükerrem valimiz iş yapacak şehre ivme kazandıracak kişilerdi ama her ikiside bizim şanssızlığımız kısa sürede gittiler yerel de siyasilerin bu tür burukratlara sahip çıkması gerekir yoksa gelir vali gider vali bizim için tanışmaktan başka bir şey olmaz

Avatar
Ustaoğlu kalmalıydı... 7 yıl önce

Vali bey Bayburt İçin bir şanstı. Yılardır herkes konuşurken Adam Kısa süre içinde valilik binasının restorasyonunu başlattı, Ek binayı yıktırdı. Yeni valilik binası projesini hazırlattı. Özel idare çalışmalarını düzene soydu, sulama yatırımları, tarım, OSB, her alanda bir düzen kurmuştu yani. 2019 a kadar Bayburt için Bakan beyin desteğini en iyi kullanacak kişiydi. Artık gelen vali inşAllah kısa sürede alışır. zaman hızla geçiyor...

Avatar
Aloş 7 yıl önce

Sayın Valimiz genç ve dinamik. Şehre bir atılım getirebilir. Belki belediyeye çeki düzen verir. Kısacası genç Valimiz ile kalkınmada ve modern bir şehircilikte Bayburt gereken değeri alır.

Avatar
BAYBURTLU 7 yıl önce

BENCE BU YENİ GELEN VALİ KAYYUM OLABİLİR MALUM BAYBURT İYİ YÖNETİLMİYOR PERDE ARKASINDAN TÜM İŞLERİ BU VALİ YÖNETEBİLİR BAŞKANI KİMSE İSTEMİYOR KABUL ETMİYOR BAYBURTA CİDDİ CİDDİ EL ATILACAK BU VALİ DEĞİŞİKLİĞİ DE İLK İŞTİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM SAYGILAR