Bayburt’un vekil sayısı yine değişti!

Yüksek Seçim Kurulu illerin çıkaracağı milletvekili sayılarını açıkladı.

Bayburt’un vekil sayısı yine değişti!
Bayburt Postası - Buna göre Bayburt iki milletvekili ile temsil edilecek. YSK’nın dün Resmi Gazete’de yayınlanan kararına göre Bayburt iki milletvekili ile temsil edilecek.

İlk kez 2011 ile 2015 yılları arasında tek vekille temsil edilen Bayburt’un daha sonra nüfus artışına yönelik vekil sayısı ikiye yükselmiş ve 2018 yılında yeniden tek vekile düşürülmüştü.

Nüfus sayılarına göre hangi ilden kaç milletvekili çıkabileceği YSK tarafından ilan edildi. 31.12.2018 tarihli Türkiye İstatistik Kurumu başkanlığı verilerine göre yapılan belirleme 2 Temmuz 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

Buna göre, Mersin ilinden çıkabilecek milletvekili sayısı 13'ten 12'ye, İstanbul ilinden çıkabilecek milletvekili sayısı 98'den 96'ya düştü.

Buna karşılık; Bayburt ilinden çıkabilecek milletvekili sayısı 1'den 2'ye, Kırşehir ilinden çıkabilecek milletvekili sayısı 2'den 3'e, Tekirdağ ilinden çıkabilecek milletvekili sayısı 7'den 8'e yükseldi.


Anahtar Kelimeler:
Yüksek Seçim Kurulu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 5 yıl önce

yani kime yarayacak benim işsizliğime çözüm olacakmı pahalılığı durduracakmı yok bildiklerini okuyacaklar yandaşlarının ve kendi ceplerini dolduracaklar önemli değil 1 olsa ne olur 2 olsa ne olur bana derman olmadıktan sonra

Avatar
Ozan 5 yıl önce

Bir kişi daha iş buldu. Başarı var demektir. Yeni vekil adayı ilk seçimde işe kavuşacak ayda 20 bin tl eğer emeklisi de varsa oradan da 13 ile 15 bin tl toplam 35 bin tl lik iş.

Avatar
hüseyin 5 yıl önce

idris aydına hayırlı olsun

Avatar
Bayburtlu 5 yıl önce

Emin abiyi koyun hiç değilse insanların derdini dinliyor uyarıyor nasihatler veriyor... Rabbim başımızdan eksik etmesin

Avatar
Lor dolmasi seven adam 5 yıl önce

Valla bayburt uni rektörü vekil yapsinlar adam hem bayburtlu hem çalışkan hem istemesini yol yordamını biliyor sahsen vekil seciminde inşAllah aday olur cani gönülden desteklerim hangi partiden olursa olsun

Avatar
Fuat afsin 5 yıl önce

Ne fazla ne eksik 10 olur inssAllah gada

Avatar
sadettin 5 yıl önce

saray varken vekillikte neymiş ?

Avatar
vatandaş 5 yıl önce

AK PARTİ VEKİL ADAYI OLARAK EMİNİM FATİH YUMAK BEYİ KOYACAKTIR .GENÇ DİNAMİK ÇALIŞKAN MUHTEŞEM EKİP İ İLE BAYBURTU LAYİĞINA KAVUŞTURACAKTIR.