Bayburt’un umudu bu iki tünel

Bayburt, Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki iş çevreleri ve yatırımcılar için yakın geleceğin umudu oldu.

Bayburt’un umudu bu iki tünel
Bayburt Postası - Bayburt, Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki iş çevreleri ve yatırımcılar için yakın geleceğin umudu oldu. Bölgede yapımı devam eden Kop ve Salmankaş tünelleri ile birlikte Araklı-Bayburt ulaşım yolu tamamen faaliyete geçmesi bekleniyor.

Sağlık, eğitim  ve  havayolu konusunda en çok tercih edilen fakat kış mevsiminde sürücülerin kâbusu haline gelen Kop Dağı geçidinin ve 50 yılı aşkın bir süredir sürekli gündeme gelen Araklı – Bayburt yolunun ulaşım sorunun tamamen çözümü için artık geri sayım başladı.

Bayburt dışında yapılan her iki tünel en çok Bayburt’u ilgilendiriyor!

Erzurum ilinin yatırım alanında bulunan Kop Tüneli ile muhtelif illerin yatırım alanında bulunan Salmankaş Tüneli en çok Bayburt’u ilgilendiriyor. Tünellerin faaliyete geçmesiyle Bayburt, bölgedeki ulaşım ağlarının en merkezi noktasında yer almış olacak.

Her iki tünelin bitmesi halinde teşvik sisteminde 5. bölgede yer alan Bayburt, özellikle Trabzon olmak üzere bölgedeki iş çevreleri açısından en avantajlı illerinden biri olmak için daha şanslı.

İl bazlı bölgesel sisteme geçilen yeni teşvik sistemine göre önemli bir ticari potansiyele sahip olan Trabzon’un 3. bölgede yer almasıyla yatırım açısından önemli bir konum elde eden Bayburt’un coğrafi konum olarak önemini daha da artıracak tünel ve yol çalışmalarının bölgede yeni bir pazarın oluşmasına da ön ayak olması bekleniyor.

Öte yandan 6 bin 500 metre uzunluğundaki Kop Tüneli’nin 2017’de, 4 bin 200 metre uzunluğundaki Salmankaş Tüneli’nin 2015’te hizmete açılması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburt Ahalisi 9 yıl önce

Bayburtun Trabzon ve Erzurum'a olan km lerin kaç saat aldığını bilmezden gelenlere zaten söyleyecek söz yok. Onlar devam etsinler. Araklı ve Kop tunelleri açılınca onlar kullanmazlar, eski yollardan gider gelirler. Diğer yandan, Bayburt'un Trabzon ve Erzurum'a Kısa bağlanmasındaki Avantajlardan biri, İlimize gelen ürünlerdeki nakliye giderinin düşmesi ve buna bağlı olarak Bayburtta fiyatların düşmesidir. Hasta nakline gelince; Hastaların diğer illere nakledilmesi güzel de, Asıl sorunu çözmeye yetmez. 21. Y.Y. da İL Olarak hayatımıza devam edeceksek, Hastaları Nakletmek değil, HASTANEDEKİ SORUNLARI ÇÖZÜP HASTAHANEYİ ADAM ETMEK ASIL ÇÖZÜMDÜR.

Avatar
Bayburt Kalesi 9 yıl önce

Bayburt-Araklı arası 1 saat olur..(Tünel çıkışından Araklıya kadar yol bitecek) Araklı-Trabzon arası 27 km olup, 20 dk.dır.. Toplam 1 saat,20 dk.dır. ( Fazla söyleyelim, 1,5 saat olur. Bayburt-Araklı-Trabzon) Geçen sene bir dostumla Araklı tüneline gittik, Bayburt saat kulesinden ,Tünel girişi tam 20 dakikadır..Tünelden Araklıya 40 dakikada inilir.(tünel -Araklı arası yapılacak) Bayburtlular arazilerini mümkünse satmasınlar, 2 yıl sonra daha çok para edecektir. Bayburt'un kalkınmasında Doğu Karadenizli iş adamlarının sermayesinin katkısı daha çok olacaktır. Bu yol Vilayetlik ten sonra, Bayburt'un KIZIL ELMASIDIR..

Avatar
kemal sanmal 9 yıl önce

Yol yapımına karşı çıkmak tam bir geri kafalılıktır.10 dk geç gittiğinden nice hastalar öldü kop dağında.

Avatar
Bayburt 9 yıl önce

ne ziganası arkadaşım şu bozuk haliyle bile ben ve birçok tanıdığım bayburtlu salmankaş yolunu kullanıyoruz bilip bilmeden yolu görmeden avantajını yaşamadan konuşmayalım illa gümüşhane görmek istersen o ayrı senin tercihin

Avatar
servet ozbek 9 yıl önce

Hala partizanlik. Hala ittihat, terakki zihniyeti. ISTEMEZUK

Avatar
ALOŞ 9 yıl önce

Bayburt Trabzon arası bu tunelin açılması ile kaç saate düşecek? Şu anda bu yol 117 km olup yaklaşık 3 saat sürüyor. Söyleyecek sözü olan söyleyebilir.Selamlar

Avatar
tufan 9 yıl önce

İttihat ve terakkiyi savunan arkadaş tarih bilgisinden yoksun galiba. Bu cemiyetin kime ne hizmet ettiği soncunda koca bir imparatorluğun sonunu getirdiğini ya bilmiyor yada işine gelmiyor. Konumuza dönecek olursak Bayburta yapılan her yatırımın değerini bilmeliyiz peki yeterli mi değil, öz eleştiri yapabilmeli insan bu memleket göç veriyor istihdam sağlanmalı yatırımcı çekilmeli bunun da en önemli yolu ulaşımdır teşviktir.Ülkemizde bir çok ilden daha iyi konuma ve coğrafyaya sahip olmasına rağmen neden en küçük il bunu da biraz Bayburtlu hemşerilerim kendilerine sorsunlar sahipsiz bırakıldı bu memleket.

Avatar
Tunneler 8 yıl önce

Eee 2015 te bitti gene tünel yok bayburtluları kandırmaya devam

Misafir Avatar
murat 7 yıl önce @Tunneler

tunellerin delme islemi bitse bile, o tunelin havalandirma, elektrik, yangin derken bir sürü baska calismasi var, bunlara yollarda eklenince haliyle uzun sürüyor.. daha önce hayal bile edemediginiz seyler oluyor ama daha hala gerzek gerzek yorumlar var!!!

Beğenmedim! (0)