Bayburt’tan Şühedaya Mektup Yarışması

21 Şubat Kurtuluş Komitesi, Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 102. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında “Kop Savunması, İkinci Plevne Destanını Yazan Şühedaya Mektup” temalı yarışma düzenliyor.

Bayburt’tan Şühedaya Mektup Yarışması
Bayburt Postası - Yurtiçinden ve yurtdışından dileyen herkesin katılabileceği yarışma kapsamında katılımcılar, Mareşal Fevzi Çakmak’ın ifadesiyle tarihe 'İkinci Plevne Destanı' olarak geçen Kop Dağı Savunması  kahramanlara olan duygularını dile getirebilecekler.

Konuyla ilgili Bayburt Belediyesi'nden yapılan açıklamada, başvuruların 15 Ocak -15 Şubat 2020 tarihleri arasında [email protected] adresine e-mail yoluyla veya Şeyhhayran Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Bayburt Belediyesi Hizmet Binası Özel Kalem Müdürlüğü adresine posta yoluyla gönderileceği, mektupların en fazla 2 sayfa olması gerektiği, katılımcıların yarışmaya başvururken isim soy isim, iletişim numarası ve adreslerini yazmaları gerektiği bildirildi ve 15 Şubat 2020’den sonra gönderilen mektupların değerlendirmeye alınmayacağı kaydedildi. 

Açıklamada, "Mektuplar 21 Şubat Kurtuluş Komitesince kurulacak olan alanında uzman edebiyatçı ve tarihçilerden oluşacak 5 kişilik komisyon tarafından değerlendirilecek ve yarışmada ilk üçe giren mektuplar Bayburt Belediyesi tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirilecektir. Dördüncü olan mektuba ise mansiyon ödülü verilecek.  Dereceye giren mektuplar Bayburt Belediyesi resmi web sitesinden ilan edilecektir. Yarışmaya katılan tüm mektupların telif hakları Bayburt Belediyesi’ne ait olacak ve uygun görülen mektuplar kitaplaştırılacaktır. Katılımcılara ödülleri 21 Şubat 2020 Cuma günü Bayburt’ta yapılacak olan Kurtuluş Gecesinde takdim edilecek" ifadeleri yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.