Bayburt’ta Muhtarlar Günü kutlaması

19 Ekim Muhtarlar Günü tüm yurtta olduğu gibi Bayburt’ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bayburt’ta Muhtarlar Günü kutlaması
Bayburt Postası - 19 Ekim Muhtarlar Günü, Bayburt’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler kapsamında Bayburt Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Okumuş ve yönetim kurulu üyeleri Bayburt protokolünü makamlarında ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından etkinlikler kapsamında Bayburt Valiliği'nce Öğretmenevinde düzenlenen programa geçildi.

Yemek programında yaptığı konuşmada Muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayan Vali Pehlivan, “Siz değerli Muhtarlarımız en yakın mesai arkadaşlarımız arasında yer almaktasınız. Ülkemizin her yerinde özellikle yurdumuzun en ücra köşelerinde bizlere yol arkadaşlığı yapıyorsunuz. Vatandaşlarımızın teveccühüyle seçilip bulunduğunuz yere hizmet götürmek için bizlerle birlikte koşturuyorsunuz.Geçmişte bu görevi yerine getirirken türlü meşakkatlerle karşılaşıyordunuz. Fakat son yıllarda hükümetimizin özlük haklarınızda yaptığı düzenlemeler, Muhtar Bilgi Sistemi (MUBİS), İçişleri Bakanlığımız ve yerel yönetimler bünyesinde oluşturulan birimler ve görevlendirilen kamu görevlileriyle yeni bir işleyiş yapısı oluşturuldu. Bu yapı işlerlik kazandıkça hizmetlerin daha verimli ve etkin bir şekilde sunulmasına katkı sağlanacaktır. Tüm bu yeni hizmetlerin amacı Muhtarlarımızın daha rahat görev yapmasını, kamu hizmetlerinin öncelik sırasına göre ve hızlı bir şekilde yerine getirilerek vatandaşlarımızın refah seviyesinin daha da yükselmesi,daha huzurlu ve kaliteli bir yaşam sürmesinin temin edilmesidir. Devletimizin, hükümetimizin kamu hizmetleri için ayırdığı kaynakların, yerini bulması adına ortaya koyacağımız müşterek gayretler bu anlamda önem arz etmektedir.” dedi.

Vali Pehlivan il genelinde 500 civarında proje, yatırım ve çalışma faaliyetinin yürütüldüğü bilgisini aktararak; “Bayburt ilimiz için bu çok önemli bir rakam. Tüm bu yatırım ve faaliyetlerin fiziki gerçekleşmeleri mali gerçekleşmeleri ile orantılı gidiyor. Köylerimizin su sorunları çözülmüş, yolların yüzde doksanbeşi asfaltlanmış durumdadır. Eğitim, sağlık, tarım, sosyal hizmetler ve bütün diğer kamu hizmet alanlarında çağdaş standartlar yakalanmıştır. Bu vesileyle başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın Maliye Bakanımız ve tüm diğer Bakanlarımıza sağlamış oldukları desteklerden dolayı ilimiz adına şükranlarımızı sunuyorum. Elbetteki yatırım ve hizmetler süreklilik arz etmektedir. İhtiyaçları karşıladıkça, sorunları çözdükçe yeni ihtiyaçlar ortaya çıkacak ve bunlara yönelik yeni yatırımlar yapılacaktır. Bu konuda siz değerli Muhtarlarımızın yapacağı tespitler, sunacağı katkı ve gayretlerin önemi büyüktür. Bunun için sizlerle sık sık bir araya gelmeye çalışıyoruz. Valiliğimizde, İlçelerimizde, Beldelerimizde, Köylerimizde ve Mahallelerimizde, toplantılar yapıyoruz. Bu toplantılarımızın bir amacı da gönül ve hedef birliğini sağlamaktır. Gönülbirliği ve elbirliği sağlandığı sürece sorunların üstesinden gelmek çok daha kolay olacaktır. Çok şükür bu anlamda ilimizde birlik ve beraberlik anlayışı hakim durumdadır. Sizler gibi kadirşinas, vatanperver hemşerilerimizin olduğu, Anadolu’muzun öz kuvvetini temsil eden milli ve manevi değerlerle harmanlanmış kültüre haiz böylesine güzel bir diyarda hep birlikte milletimiz için çalışmak bizler için de gerçekten onur verici bir durumdur. İnşallah bundan sonraki süreçte gönül bağlarımızı daha da pekiştirerek daha güzel hizmetlere hep birlikte imza atacağız. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Mete Memiş ise muhtarlık müessesinin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Muhtarlar mahallelerin, köyün, kentin ve bizlerin hem duyan kulağı hem de gören gözüdür. Biz ancak sizleri dinlersek sizlerle bir arada olabilirsek mahallemizi, köyümüzü, kentimizi geliştirebiliriz. Mahallemizdeki, köyümüzdeki, kentimizdeki sorunlara, oradaki insanlara ancak sizlerin vasıtasıyla ulaşabiliriz diye düşünüyorum. Belli dönemlerde muhtarlarımızla bir araya geliyoruz ama belediye başkanı olduğumuz için köy muhtarlarımızla çok fazla iletişim halinde olamıyoruz. Dediğim gibi biz yine de şehrimizi bir bütün olarak görüyoruz. Merkez belediye olarak köylerimize yapabileceklerimizi yapıyoruz.’’

"İstişarelerimiz devam ediyor"

“Öncelikle sizleri değerlendiren, sizleri onurlandıran, dolayısıyla bizleri de onurlandırmış olan sayın cumhurbaşkanımıza çok çok teşekkür ediyor, şükranlarımı arz ediyorum. Çünkü muhtarlarımızın ne kadar önemli olduğunu sayın cumhurbaşkanımız bizlere gösterdiler. Biz de merkezi inşa ediyorken, kentleştiriyorken muhtarlarımızla sürekli istişare halindeyiz. Onların talepleri doğrultusunda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.”

"Çalışma alanlarımızı gezmenizi istiyorum"

Muhtarlardan Bayburt’taki çalışma alanlarını gezmelerini de isteyen Başkan Mete Memiş, "Ben sizlerden Bayburt merkezde alt yapı çalışmalarından sonra yapılan yol ve kaldırım çalışmalarımızı görmenizi istiyorum. Zahmet olmazsa dernek başkanımızla birlikte buraları gezin. Özellikle hem merkezi ilgilendiren hem de bütün köylerimizi ilgilendiren ilk etabının yapımı devam eden Tarım Yerleşkesi projemizi, Güneş Enerjisi Santralimizi ve yapılan diğer projeleri sizlerle birlikte gezmek isterim. Bundan memnun olurum. Bu vesile ile bu çalışmaların şehrimize kazandırılmasında, şehrimizin bu çalışmaları bir an önce hayata geçirmesi noktasında emeğini ve katkısını esirgemeyen Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal Bey’e de şahsım ve şehrim adına teşekkürlerimi arz ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Okumuş ise Muhtarlık müessesinin 1829 yılına kadar uzanan bir mazisi olduğunu ve bu müessesenin demokrasinin önemli köşe taşlarından biri olduğunu aktardı. Muhtarların, vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik yapılan hizmetlerin önemli bir ayağını oluşturduğunu belirten Dernek Başkanı Okumuş, bu yönüyle muhtarların millet ve devlet arasında köprü vazifesi üstlendiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Okumuş sorunların çözümüne yönelik verdiği desteklerden dolayısıyla Vali Ali Hamza Pehlivan’a plaket takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.