"Bayburt’ta Kentleşme ve Kentlilik Bilinci Kongresi"

Bayburt STK Platformu öncülüğünde Bayburt Belediyesi ve Bayburt Üniversitesi işbirliğinde Kentleşme ve Kentlilik Bilinci Kongresi düzenlenecek.

"Bayburt’ta Kentleşme ve Kentlilik Bilinci Kongresi"
Bayburt Postası - 2017 yılının Kasım ayında çalışmaları başlatılan kongre 14 Eylül Cuma günü saat 9.30'da Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. 

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası, BEKDER, BAYDER, Bayburtlu Kadınlar Dayanışma Derneği, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Bayburt Eczacılar Odası Temsilciliği, BAYPROJE ile işbirliği içinde BAYPROJE’nin koordinatörlüğünde organize edilecek olan  kongrede yerel STK temsilcileri konuşmacı olarak katılacak.

Kongrede akademik açıdan ise Bayburt Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi (Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi), Ankara Üniversitesi ve Kapadokya Üniversitesi öğretim üyeleri bildirileriyle yer alacak.

Protokol açılış konuşmaları ile başlayacak kongrenin programı şöyle:

Açılış Tebliği: Prof. Dr. Ruşen Keleş

I. Oturum (10.45-11:45)

Oturum Başkanı Prof. Dr. Ömer Selçuk Emsen (ATAÜNİ)

1. Kent Yönetiminde Katılımcılık ve Kentlilik Bilinci, Prof. Dr. Dilek Şen Beyazlı (KTÜ)
2. Kenti Sahiplenmenin Veri Altyapısı: Küreselleşme Sürecinde Kültür Varlıkları Envanteri ve Payşaımı, Doç. Dr. Aygün Erdoğan (KTÜ)
3. Hemşerilik (Kentdaşlık) ve Kentlilik Bilincinin Gelişmesinde Eğitim Kurumlarının Rolü: Olanlar ve Olması Gerekenler, Dr. Öğretim Üyesi Can Giray Özgül (AÜ)
5. Bir İdeal Kent Felsefesi Olarak Ütopya, Doç. Dr. Şükrü Nişancı (ATAÜNİ)
Sorular ve Cevaplar (11.45-12.00)

II. Oturum (14.00-15:15)

Oturum Başkanı Prof. Dr. Hanefi Bayraktar (BAYÜNİ)

1. “Bayburt’ta Kentlilik Bilinci” Konulu Anketin Analizi ve Yorumu, Prof. Dr. Ömer Selçuk Emsen (ATAÜNİ),  Doç. Dr. Hüseyin Daştan (ATAÜNİ), Dr. Öğretim Üyesi Afatih Aydemir (ATAÜNİ), Dr. Öğretim Üyesi İhsan Çubukçu (BAYÜNİ)
2. Bayburt MEM’nün Öğrencilerinde Kentlilik Aidiyet Duygusunun Geliştirilmesine Yönelik Etkinlik Programlarının Geliştirilmesi: Doğal ve Kültürel Değerlerin Gezilmesi ve Öğrenilmesi, Doç. Dr. Hayriye Şengün (BAYÜNİ) 
3. Bayburt Üniversitesi ve Öğrencilerinin Kentli Hakları Farkındalığı ve Kentlilik Bilincinin Kentleşmeye/Kentlileşmeye Katkıları, Dr. Öğretim Üyesi Esmeray Alacadağlı (BAYÜNİ) 
4. Kentsel Canlandırma ve İyileştirme Çalışmalarında Bütüncül Bakış, Mim. Alp Arısoy (ÇEKÜLVAKFI)
Sorular ve Cevaplar (15.15-15.30)

III. Oturum (15.30-16.45)

Oturum Başkanı Prof. Rıfat Yıldız (KÜN)

1. Bayburtlu Gençlerin Aidiyet Duygusunun Geliştirilmesinde Kente Ait Doğal ve Kültürel Değerleri Tanıma ve Öğrenmenin Önemi, Program Önerileri Mete Emir (BEKDER)
2. Bayburt STK’larının Bayburtluluk Bilinci Üzerine Etkileri, Fatih Dündar (BAYDER)
3. Kentleşme Bilincinin Geliştirilmesinde Mahalle Muhtarlarının Önerileri, Dr. Öğretim Üyesi İhsan Çubukçu (BAYÜNİ)
4. Yaşanabilir Kentsel Mekân Örnekleri, Prof. Dr. Hasan Yılmaz (ATAÜNİ)
5. Bayburt’ta Kentlilik Bilincinin Geliştirilmesinde Öğretmenlerin Yüklenebilecekleri Rol, Fikret Özbey (Bayburt MEM) 

Değerlendirme Oturumu (17.30-18.10)
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Ruşen Keleş (AÜ)
Prof. Dr. Ömer Selçuk Emsen 
Prof. Dr. Dilek Şen Beyazlı 
Prof. Dr. Rıfat Yıldız
Mete Memiş/Belediye Başkanı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburtlu 6 yıl önce

şu oturumda inşAllah bayburttaki kentsel dönüşümün neden gerçekleşmediği gündeme gelir. örneğin Tokinin eski sanayi için teklif ettiği bedellerin ne kadar düşük olduğu, karasakal ve veysel mahallesinin durumu hiç hesapta yokken neden imaretin tepesi ve çevresinin kentsel dönüşümde bunların önüne geçtiği tartışılmalıdır. tartışılmalıdır.