Bayburt’ta güne -25'le başladı

Bayburt son yılların en soğuk günleri yaşanırken soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor.

Bayburt’ta güne -25'le başladı
Bayburt Postası - Bayburt son yılların en soğuk günleri yaşanırken soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor. Dün gece hava sıcaklığının sıfırın altında 34 dereceye kadar düştüğü Bayburt'ta vatandaşlar, güne sıfırın altında 25 dereceyle başladı.

Vatandaşlar için hayatın zorlaştığı kentte açıkta kalan her şey donarken, iş yerlerinin çatılarından buz sarkıtlarını gösteren Onur Okumuş (25), "Ben 10 yaşımda ilkokula giderken bu soğukları yaşadığımı hatırlıyorum" dedi.

Uzun yıllardır Bayburt'ta havaların hiç bu kadar soğumadığına dikkat çeken Okumuş, "15 yıl sonra yine o dondurucu soğukları yaşar olduk. Gece sıfırın altında 30 dereceyi akıllı telefonumla ölçtüğümde, 'Allah dışarıda nöbet tutan askerlerimize ve görev başındakilere, yolda izde olanlara yardım etsin' diye dua ve niyazda bulundum" dedi.

Öte yandan Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü dün sabah yapılan ölçümlerde, Bayburt Demirözü'nde hava sıcaklığının sıfırın altında 27 derece olarak kayıtlara geçtiğini açıkladı. Aynı saatlerde Türkiye'nin en soğuk yeri Sivas'ın İmranlı ilçesinde ise termometreler eksi 33'ü gösterdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.