Bayburt Valisi Pehlivan, çalışma sahalarını inceledi

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Bayburt-Rize sınırındaki çalışma sahalarında incelemelerde bulundu.

Bayburt Valisi Pehlivan, çalışma sahalarını inceledi
Bayburt Postası - Bayburt merkeze bağlı Taşburun ve Yoncalı köylerini ziyaret eden Pehlivan, köy sakinleriyle görüşerek sorun ve taleplerini dinledi.

Pehlivan, İl Özel İdaresi tarafından bölgede yapılan yol çalışmalarını da denetleyerek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hayrettin Koçyiğit'ten bilgi aldı. 

Yoncalı köyünün de içinde yer aldığı Aşağı Çoruh Vadisi'nde organik üretim yapıldığını anımsatan Pehlivan, ayrıca bölgenin turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Pehlivan, başta organik bal üretimi olmak üzere tarımsal, kültürel ve yayla faaliyetlerinin de bölge ekonomisi için önem arz ettiğine dikkat çekerek, "Bayburt doğası bakımından bakir bir yöre ve doğal kaynakları zengin bir ilimiz. Aşağı Çoruh Vadisi olarak tabir ettiğimiz havza organik tarıma son derece elverişli bir coğrafyada yer alıyor. Bu coğrafyada yetiştirilen ürünleri organik bal, organik sebze ve meyveyi, bu yörenin tarihi, doğal ve kültürel özelliklerini ön plana çıkartmak istiyoruz." dedi.

Bölgede özellikle bahar ve yaz aylarında yaylacılık faaliyetlerinin de artış gösterdiğinin altını çizen Pehlivan, şu değerlendirmede bulundu:

"Bir ucu Trabzon Uzungöl'e, diğer yanı Rize Anzer Yaylası'na uzanan bu yayla ağımızı bölgemizdeki turizm merkezleri ile bütünleştirip Bayburt'un ekonomik kazanımlarını çeşitlendirmek ve artırmak istiyoruz. Bugüne kadar bu amaçla gerçekleştirdiğimiz Organik Ürünler Hasat Şenliği, Bayburt Balı adı altında markalaştırılan organik bal ve organik tarımsal üretim faaliyetlerimizi, yayla ağımız arasındaki ulaşım standartlarını yükseltmek adına gerçekleştirdiğimiz Yeşil Yol çalışmalarını bu anlamda önemli görüyoruz. İnanıyorum ki bu çalışmalarımız ilerleyen süreçte Bayburt'un kalkınması ve gelişmesi yolundaki adımlara temel teşkil edecektir."

Pehlivan'a incelemeleri sırasında İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er ile Yoncalı Köyü Muhtarı Muhammed Aydın ve Taşburun Köyü Muhtarı Ali Uzun eşlik etti.

Anahtar Kelimeler:
Ali Hamza Pehlivan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.