Bayburt Üniversitesi ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında işbirliği protokolü

Denetimli Serbestlik uygulaması kapsamında ‘Kamuya Yararlı İşlerde Ücretsiz Çalıştırmaya İlişkin İşbirliği’ protokolü, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki ile Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun tarafından Rektörlük makamında imzalandı.

Bayburt Üniversitesi ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında işbirliği protokolü
Bayburt Postası - Denetimli Serbestlik uygulamasına bağlı olarak, hükümlülerin ‘kamu yararı’ ilkesi bağlamında ifa etmekle yükümlü oldukları iş alanlarına, Bayburt Üniversitesi’nin de dâhil edileceği işbirliği, protokolün imzalanmasıyla birlikte hayata geçti. Protokole göre yükümlüler, Üniversiteye bağlı birimlerdeki kamu hizmetlerinde çalışarak denetimli serbestlik şartlarını yerine getirecek. Cumhuriyet Başsavcısı Tiryaki, Üniversite ile kurulan bu işbirliği ile uygulamanın bir taraftan yükümlülere, diğer taraftan ise üniversitedeki işgücü ihtiyacının karşılanmasına faydalı olacağını ifade ederek, desteklerinden ötürü Rektör Coşkun’a teşekkürlerini iletti.

Protokol hakkında konuşan Rektör Coşkun ise, çeşitli suçlardan dolayı yükümlü bulunan vatandaşları topluma kazandırmak adına olumlu bir adım attıklarının altını çizerek, işbirliğinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.