Bayburt'un düşen nüfusunu öğrenciler tutacak

Bayburt Belediyesi, 80 bin 607 kişiyle Türkiye'nin en az nüfusuna sahip kentin nüfusunu artırmak adına, üniversite öğrencilerinin ikametgahını Bayburt'a aldırmak için çalışma başlattı.

Bayburt'un düşen nüfusunu öğrenciler tutacak
Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi, 80 bin 607 kişiyle Türkiye'nin en az nüfusuna sahip kentin nüfusunu artırmak adına, üniversite öğrencilerinin ikametgahını Bayburt'a aldırmak için çalışma başlattı.

Belediye Başkanı Mete Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayburt'un nüfusunu artırmak için geçen yıl başlattıkları kampanya kapsamında, il dışından en fazla ikamet kaydı yaptıran 10 muhtarı ödüllendirerek umreye gönderme sözü verdiklerini anımsattı.

Kampanyayı sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarlarla toplantılar yaparak başlattıklarını hatırlatan Memiş, "Bu toplantıda iki hedef koyduk, milletvekili sayısını ikiye çıkarmak ve Bayburt'un genel bütçeden aldığı payı artırmak. Yılın 6 ayını Bayburt'ta geçiren vatandaşlarımızın ikametleri Bayburt'a alınsa biz genel bütçeden o payı alırız. Muhtarlarımıza bir söz verdik. Bu sözümüzün bir kısmını yerine getirdik. Muhtarlarımızdan farklı talepleri olanlar da oldu ve bu şekilde yerine getirdik" dedi.

Memiş, bu yıl Bayburt Üniversitesi öğrencilerine yönelik kampanya başlattıklarını ifade ederek, "Öğrencilerimiz yaklaşık 10 ay Bayburt'ta kalıyor, hizmeti Bayburt'tan alıyor. Dolayısıyla bu öğrencilerimizin ikametgahlarının Bayburt'ta olması doğrusudur. Bunu cazip hale getirip öğrenci kardeşlerimize, ikametgahları Bayburt'ta olduğunda bir kolaylık sağlamaya karar verdik" diye konuştu.

İkametlerini aralık ayı sonuna kadar Bayburt'a alan üniversite öğrencilerine çeşitli hediyeler vereceklerine dile getiren Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kardeşlerimizin bir aylık yemek fişlerini biz vereceğiz, dolmuşlardan indirimli faydalanacaklar. Yine 5 arkadaşımıza dizüstü, 10'una tablet, 7'sine akıllı cep telefonu, 30'una 75 liralık hediye çeki vereceğiz. Amacımız, hem kampanyanın cazibesini artırmak hem de öğrenci kardeşlerimize yardım etmek. Aslında hukuki olarak öğrenci arkadaşlarımızın ikametgahlarının Bayburt'ta olması gerek çünkü bu şehirde yaşıyorlar, bu şehirden hizmet alıyorlar. Biz de bunu cazip hala getirmek için Bayburt Belediyesi olarak böyle bir kampanya başlattık."

Memiş, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası ve Bayburt Üniversitesi ile bir araya gelerek öğrencilere yönelik bu hizmeti genişletecekleri kaydederek, "Bu konuda herkesin duyarlı olması gerekiyor. Bu sadece Bayburt Belediyesini ilgilendiren bir konu da değil. Bu sonuçta bütün şehri ilgilendiren bir konu" ifadesini kullandı.

Kampanya öğrencilerin ilgisini çekti

Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Kübra Biçer, belediyenin başlattığı bu kampanyanın öğrenciler için teşvik edici olduğunu belirterek, "Çünkü öğrencilerin her zaman bilgisayara ya da paraya ihtiyacı var. Benim ikametgahım Ankara'da. Kampanya kapsamında şansımı denemek amacıyla ikametgahımı Bayburt'a almayı düşünürüm" dedi.

Makine Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Mehmet Akif Güvenç ise öğrenci olduğu için bu zamana kadar ikametini Bayburt'a almayı düşünmediğini ifade ederek, "Kampanya gerçekten cazipmiş, güzel ödüller var. Çekiliş heyecanı için ikametgahımı Bayburt'a aldıracağım" diye konuştu.

Gıda Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Kevser Mert de ailesi Kayseri'de olduğu için ikametinin bu şehirde olduğunu dile getirerek, "Bu kampanyayı duyduktan sonra ilgimi çekti. Bilgisayarım yok. Bu yüzden çekilişe katılmayı düşünüyorum. Çekilişle belki bana da bir dizüstü çıkabilir. Bunun yanında hediye çekleri gibi birçok hediye verdiği için de çekici bir kampanya. Bayburt Belediyesine teşekkür ederiz" ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kasım 8 yıl önce

Adamlar gümüşhanede erzurum da dolmuş duraklarına klima takıyor,bayburtta halk dolmuş durağı, kaldırım bulamıyor, yerel yönetim halka zerre kadar değer vermiyor bu kafayla şehrin nüfusu artmaz zihniyet değişmesi lazım evvela

Avatar
bayburtlu 8 yıl önce

nato kafa nato mermer demiş atalar. Şehrin 4 mahallesine imar izni verme bu insanlar ev yapamasın, evleri virane olsun kentsel dönüşümü siyasi geleceklerine kurban et, 2019 seçimini bahane et ondan sonra öğrenciler şehrin nüfusunu artıracak diye bekle. bu şehirde belediye başkanlığından gelip milletvekili olan yok, iki defa üst üste belediye başkanı olan da yok aklınızı başınıza alın adam gibi çalışın...

Avatar
hakan can 8 yıl önce

istihdam sağlanmadığı müddetçe nafile çabalar. hizmet sektörü olarak eğer istihdam sağlanırsa nüfus ta kendinden çözülür.bir de insanlara cazip şeyler sunmak lazım 8 ay kış, hayat pahalılığı,eğitim sağlık desen gelecek vadetmiyor niçin insanlar dursun.ben memleketim diye üniversite hayatından yıllar sonra döndüm 5 yıl kaldım iş imkanı yok ,saygı sevgi kalmamış daha doğrusu memleketimize has olan ne varsa gitmiş ...

Avatar
inadına bayburt 8 yıl önce

onu bunu bılmem beledıye bunyesınde çalışan personel bıraz daha görgü kurallarına uysa ınsanlara şekil yapmasa beledıyenın babalarının yerı olmadıgını bılseler bu nufus artar öyle ögrencıyle falan olacak ıs degıl (öyle torpille ıkı üç salagı ışe almayla olmaz bu işler nefret ettırdınız canım bayburt umuz dan ama herşeye ınat terk etmeyecegız bayburt umuzu )

Avatar
canan 8 yıl önce

sayın cumhurbaşkanı siyasi hayatıma mal olsa kentsel dönüşümü başlatıp bitireceğim dedi, 2035 hedef belirlendi ,bizimki hala kürsüden "sendedir bayburtlum içimdeki hız" bizi şiirden nefret ettiriyor içi boş şeyler söyleyerek

Avatar
A 8 yıl önce

Birinci olarak bayburtta fabrika , istihdam yok ikincisi mevsim sartlari cok soguk ucuncusu hayat cok pahali 4 adalet yok bakin bayburtlunun bayburtta kalabilmesi icin evyapiminda alinan vergiler kaldirilsin

Avatar
hakkı 8 yıl önce

arkadaşlar ağlamayı bırakalım. fırsat düştü. c. başkanı, b.bakan ve malı ye bakanımız var. Bayburt saat kulesinden verilen sözlerin peşini bırakmayalım. bu önümüzdeki yılları çok iyi değerlendirmemiz gerekir. şimdi icraat zamanı. milleti kandırmayı bıraksınlar. % 70-80 oyun karşılığı bu olmamalı,

Avatar
Bayburtlu 8 yıl önce

Ev yapanlara kolaylık sağlasın.Diye diye bi hal oldu millet :)