'Bayburt Ticaret Yaşam Merkezi' projesi onaylandı

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası'nın 11 katlı binası yıkılıyor. 4 katlı inşa edilecek yeni proje onaylandı.

'Bayburt Ticaret Yaşam Merkezi' projesi onaylandı
Bayburt Postası - Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası binasının 11 katlı binası yıkılıyor. Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Halk Eğitim Merkezi Salonu’nun yerinin de dahil edilerek yapılacak olan yeni binanın ''Çini Maçin'' kalesi olarak bilinen Bayburt kalesinin çinilerine atıfla, Selçuklu mimarisi ile modern mimarinin karakteristik çizgilerini harmanlayarak tasarladıklarını açıkladı.

Yeni projenin çizimlerini de paylaşan Yumak, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bayburtumuzun tarihi ve kültürel geçmişine uygun bir şekilde dönüşümüne büyük katkı sağlayacağına inandığımız ''Bayburt Ticaret Yaşam Merkezi'' projemiz şehrimize hayırlı olsun. TOBB Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu'na tanıtım ve sunumunu yaptığımız projenin fizibilite çalışmasının bir an önce başlanması sözünü ve Sayın Başkanın hemşehrilerimize selamlarını iletmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum.

11 Katlı Ticaret Sanayi Oda binamızı yıkarak ve Halk Eğitim Merkezinin yerini yeni alana dahil ederek uygulayacağımız projeyi "Çini Maçin" kalesi olarak bilinen Bayburt kalesinin çinilerine atıfla, Selçuklu mimarisi ile modern mimarinin karakteristik çizgilerini harmanlayarak tasarladık... Bir ticaret merkezi olmanın yanı sıra, şehrimizde eksikliği oldukça hissedilen çok amaçlı toplantı ve konferans salonları ile diğer sosyal hizmet alanlarını da içeren proje, aynı zamanda şehrimizde arzu edilen kentsel dönüşüme de örnek olma nitelikte katkı sağlayacaktır. Bu vesile ile, projemizin hayata geçirilmesi adına kıymetli desteklerini esirgemeyen TOBB Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu'na şükranlarımı sunuyor, bu çalışmayı hep birlikte omuz omuza gerçekleştirdiğimiz kıymetli Oda Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olması dileklerimle...”





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Çağıldak 7 yıl önce

Proje dış tasarımıyla güzel görünüyor da yapacak başka yer mi yok? Orası ağaçlandırılıp kentin içinde bir vaha olmalı. Yoksa doğru bir girişim, etrafı çirkin yapılarla çevrili eklektik bir yapılaşmaya örnek olacak. Eskisi yapılırken ve yıllardır eleştirirken de sadece memleketimi düşünüyordum, tıpkı şimdiki gibi.

Avatar
Safak Güngör 7 yıl önce

Selçuklu mimarısı Osmanlı mimarisinden daha görkemli bir mimarı. Çok güzel olacak hayırlı olsun.

Avatar
Bayburdi 7 yıl önce

Sonunda o ucube binadan kurtuluyor güzel memleket, Selçuklu mimarisi muhteşem görünüyor, hayırlı olsun.

Avatar
baybars 7 yıl önce

Du veysel ve zählt mahalleside selcuklu mimarisiyle yemiyen yapilsa cok guzel olur

Avatar
Selim 6 yıl önce

İyi güzelde ticaret binasının gerek çevresinde gerek için 10 larca esnaf nolacak onları madur bırakmassınız heralde demi?

Avatar
Muhammmed 6 yıl önce

Iyi güzel de ne zaman yıkılacak peki