Bayburt'tan Gümüşhane'ye Azrail ile yolculuk!

Bugün Bayburt'ta kaza yapmak için riskli bir gün veya "ölmek" için uygun bir gündü diyebiliriz! Neden mi? İşte adım adım kaçırdığınız fırsatlar...

Bayburt'tan Gümüşhane'ye Azrail ile yolculuk!
Bayburt Postası - Bugün Bayburt'ta kaza yapmak için riskli bir gün veya "ölmek" için uygun bir gündü diyebiliriz! Arafe gününe Azrail ile birlikte giren Bayburt'ta; Çalıdere köyü yakınlarında ve Gez köyü civarında yaşan iki kazada, toplam 10 yaralı ve 2 ölü vardı! 

Kazaları; trafik canavarının hanesine yazabiliriz ama ya sonrasında yaşananlar?



1) Farzedelim ki kaza sonrası araçta sıkıştınız ve ancak 2 saat sonra kurtarılabildiniz!

Çalıdere köyü yakınlarında yaşanan kazada 3'ü çocuk, 2'si kadın ve 2'si erkek olmak üzere toplam 7 kişi, yaklaşık 2 saatlik çalışma sonrası araçtan çıkarılabildi! Görgü tanıklarının verdiği ifadeye göre; olay yerine gelen AFAD ve itfaiye çalışanları arasında çıkan tartışma, kurtarma çalışmalarının gecikmesine sebep olmuştu!

2) Diyelim ki, kazadan 4 saat sonra hastaneye getirildiniz! Peki, ya hastahanede doktor yoksa?

Kazada hayatını kaybeden vatandaşların morga kaldırılmasında sorun yoktu ama ya yaralılar? Bayburt Devlet Hastanesi'nde bugün, Ramazan ayının son günü, hafta içi, bayrama bir gün kala, yaralılara müdahale edecek tek bir uzman doktor olmaması kaderin bir cilvesi sayılabilir mi?

3) Hemen umudunuzu kaybetmeyin! Kaza yaptığınız ilde olmasa bile; yakınınızda başka iller ve o illere ait hastahanelerin olması bir şans mıdır?

Gün göstermişti ki, ambulansların varlığı ve hatta o ambülansların şöforlerinin olması bile mucize gibi bir şeydi! O zaman geriye tek bir ihtiyaç kalıyordu: O da yakınlarda başka bir 'il' ve o illerde içinde doktor olan hastahanelerin olma ihtimaliydi! 

Neyse ki, o da vardı ve yaralılar Bayburt Devlet Hastanesi'ne vermek zorunda kaldıkları selamın ardından Gümüşhane Devlet Hastanesine yetiştirilecekti. Allah'ın sevgili kuluydunuz artık!



Mucize bir kurtuluş değil de neydi peki bu!

Bayburt'ta kaza yapıp, mucize eseri Gümüşhane'de hayata tekrar gözlerini açan yaralılara olan biteni açıklama görevi de Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen'e düşecekti!

Şimdi yetkililerden bu soruların cevabını beklemek hakkımız mıdır?


1) Bayburt Devlet Hastanesi, hizmet veriyor mu?
2) "Herkese benden izin" kim demişti ve kim onaylamıştı?
3) Bir sonraki, Bayburt'ta ölmek için en uygun gün ne zaman?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aziz 9 yıl önce

Ölenlere rahmet diliyorum.acılı ailelerine sabırlar...malesef sadece bu ....hakettigimiz gibi yinetiliriz.Allah bayburt halkini islah etsin

Avatar
Tuncer 9 yıl önce

Devlet hastahanesinde 'Herkese benden izin ' diyen yetkiliyi (!) Süresiz izine çıkarmak lazım.Hem de aylıksız izine.Yazıklar olsun.Bu ne aymazlık.Canımız kimlere emanet.?

Avatar
oğuzhan koçanoğlu 9 yıl önce

Bayburt postası sana bu yaptığın haber dolayı çok teşekkür edrim bu gün bnde acildeydim olanı biteni seyrettim yok böle bir anlayış insanlar acı içinde bi tane doktor yok rezillik diz boyu bu baş hekim kimse bu bayramda nasıl bir vicdan azabı çekecek o iranlı çoçugun ayagını gördüm hasteneye canlı gelip orda can veren adamı gördüm vAllah piskolojim bozuldu ya. burası ne il değilmi insan hayatı bukadar basitmi orda biz de olabirdik bir an kendimi ailemi yakınımındüşündüm yaIklar olsun yazıklar doktar diyoki yaralı kaza zedeye haklısınz suan burda size yardmcı olack doktor yok gümüşhaneye sewk edecz orası şehirde burası köymü ayıp yazık günah

Avatar
şahin 9 yıl önce

Yazıklar olsun başhekiminden tutunma izne çıkan doktoruna ve bu memleketi herzaman sahipsiz bırakan siyasilere denetim mekanizması olmayan devlet yetkililerine bu haberi duyup kılınır kipirdatmazsa ilin Valisi'ne ogenel sekreteri o koltukta hala oturtan vekillere utanmadan sıkılmadan yarın o koltuğunda oturmaya devam ederse sağlık il müdürüne bayburttun sahibi il başkalarına eğer bugün yaşananların cesasini en ağır biçimde hesabını sormazsaniz aziz mübarek günü hepinizi yüce Allaha havale ediyorum huzuru mahşerde hakkımı helal etmiyorum yeter artık beceriksizler ordusu ya işinizi yapın yada elinizi ayağınızı çekin yarın huzuru mahşerde bunun hesabı çok ağır olur

Avatar
rambo yağız 9 yıl önce

Ben iyi bilirim doctorsuzluğu bizzat yaşadım yuh artık :(((((

Avatar
Gariban 9 yıl önce

İŞ SİYASETE GELİNCE KİMSEYE BIRAKMAYAN ÖN SAFLARDA YER ALAN HASTANE BAŞHEKİMLERİ SEKRETERİ SAĞLIK MÜDÜRÜ VİCDANINIZ SIZLADIMI UTANDINIZMI HELAL OLSUN GÜMÜŞHANE YE

Avatar
Ahmet Çağıldak 9 yıl önce

Şimdi eleştireceğim, diyecekler ki "o zaten her şeye muhalefet eder". Hayır, işin gerçeği: Bizim gibi insanlar bu türden tüm eksik, yanlış ve hatalardan, siyasetin tepesinden kadrolarına, seçmeninden onun algısına kadar herkesi suçlar. Bu türden hataları diğerlerinden ayıramazsınız. Bayburt bu ülkenin toplam yanlışlarının yansıdığı, küçültülmüş bir örneğidir.

Avatar
Şevki Konca 9 yıl önce

Bayburt, 7 sinde neydi ise 70 de de aynı değişen birşey yok. Değişen birşeyler var rant sahiplerinin isimleri......doktorlar izinde olmasada farketmiyor, 2004 yılında kardeşimin geçirdiği kazada hastanede uzman doktorlarda vardı fakat müdahale olmadığı için bedelini ağır bir şekilde ödüyor. "Insanın sahibi olmaması neysede memletketin sahibi olmadımı sonuç ortada"