Bayburt'tan Azerbaycan'a destek açıklaması

Ermenistan’ın saldırıları sonucunda işgal altındaki topraklarını kurtarmak adına harekât başlatan Azerbaycan’a destek tüm yurtta olduğu gibi Bayburt’ta da sürüyor.

Bayburt'tan Azerbaycan'a destek açıklaması
Bayburt Postası - İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bayburt Şubesi tarafından Cuma namazının ardından Azerbaycan’a destek amaçlı basın bildiri okundu. 

Bayburt Belediyesi Büyük Şehir Parkı’nda gerçekleştirilen programa Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Belediye Başkan Yardımcısı Süreyya Türkmenli, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat, MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Abdulmecit Bekmezci, İyi Parti Bayburt İl Başkanı Yılmaz Kırıcı, Bayburt İl Müftüsü Hasan Başoğlu, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İHH Bayburt Şube Başkanı İlhami Polat tarafından okunan basın bildirisi sonrası bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, “Bugün Azerbaycan topraklarını işgal eden Ermenilere karşı bir kınama gösterisi için buradayız. Bizler Bayburt Belediyesi olarak olağan meclis toplantımızda meclis kararı ile Azerbaycan’a karşı Ermenistan’ın yaptığı işgali kınayan bir bildiriyi iki gün önce yayınladık” dedi. 

Konuşmasında Bayburt‘ta yaşanan Ermeni Mezalimini hatırlatan Başkan Pekmezci, “Biz Ermenileri çok geçmişten biliyoruz. 1916-1918 yılları arasında Bayburt’ta yaptıkları zulmü biz çok iyi biliyoruz. Belediye Başkanı Hafız Süleyman Efendi’yi, Taş Mağazalara doldurularak canlı canlı yakılıp katledilen Bayburtluları hiç unutmadık. Bugün Azerbaycan’da yaşananlar aslında dünkü olayların devamı niteliğinde. Bunlar gerçekten insanlığa sığmayan davranış örneği sergileyerek 30 yıl önce Azerbaycan toprağı olan Karabağ’a saldırmışlar ve orada katliam yapmışlardır. 30 yıldan beri dünyada hukuktan, adaletten bahseden düzende maalesef adaletin ancak güç sayesinde olduğunu dünya bize bir kez daha gösterdi. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olmanın derin mutluluğu içindeyiz.  Ve bugün Azerbaycanlılar kendi topraklarını savunabilecek durumdalar. İnşallah rabbim en kısa zamanda kendi topraklarına kavuşmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.

Başkan Pekmezci’nin konuşmasının ardından Bayburt İl Müftüsü Hasan Başoğlu tarafından dua yaptırıldı. Program düzenlenen destek konvoyu ile sona erdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Salih 3 yıl önce

Bildiriyi okuyan kişinin samimiyetine asla inanılmaz.Çünkü düne kadar Ermenistanı destekleyen filistin bayraklarını sallıyorlardı. Bu bildiriyi aslında balgat işgalcileri okumalıydı. Zerre kadar heyacan yok. Çünkü yapılan riya ve gösterişten başka bir şey değil.